Griaudėjo moksleivių dainų ir šokių šventė

Šeštadienio vakarą Dainų slėnis aidėjo dainomis ir šokiais – čia vyko trečioji Kauno miesto moksleivių dainų ir šokių šventė. Didžiuliame renginyje dalyvavo per tris tūkstančiai atlikėjų.

Šeštadienio vakarą Dainų slėnis aidėjo dainomis ir šokiais – čia vyko trečioji Kauno miesto moksleivių dainų ir šokių šventė. Didžiuliame renginyje dalyvavo per tris tūkstančius atlikėjų.

Šventės dalyviai ir svečiai į Dainų slėnį ėmė plūsti likus valandai iki renginio. „Chorai, užimkite savo pozicijas, lygiai 21 val. pradedam“, – prieš pat numatytą šventės pradžią per garso kolonėles nuaidėjo vieno iš šventės organizatorių balsas. Tokį punktualumą diktavo televizija – šventę tiesiogiai transliavo kanalas „LRT Kultūra“.

Šventę pradėjo chorai, diriguojant Petrui Bingeliui vieningai užtraukę „Tautišką giesmę“. Į Dainų slėnį susirinko per 2 tūkst. choristų, 650 šokėjų, 400 folkloro dalyvių, 170 liaudies ir pučiamųjų orkestrų muzikantų, 80 popdainininkų. Kartu su jaunaisiais kauniečiais, dainų šventėje dalyvavo svečiai – choristai iš Vilniaus, Ukmergės, Kauno rajono, pučiamieji orkestrai iš Jonavos bei Kauno rajono. Tarp šventės svečių – patriotinio roko grupė „Thundertale“ („Perkūno sakmė“), Kauno valstybinio muzikinio teatro artistas Andrius Apšega, choristų pasirodymams akompanuoja pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas“. Šalia gerai žinomų liaudies dainų, šventės scenoje skambėjo ir hitais tapusios pop dainos – Rondo „Žalgiris“, Eurikos Masytės „Laisvė“ ir kitos.

Per sceną ritosi choristų bangos, rodytos „saulutės“, mojuota, linguota – visa tai kartojo žiūrovų tribūnos.

Kauno dainų ir šokių šventei, kuri šiemet vadinasi „Mano miestas“, sukurtos įspūdingos kompiuterinės dekoracijos. Pasitelkiant kauniečio paauglio personažą, kuris tarsi kalbasi su pačiu miestu, senąsias nuotraukas, filmuotą medžiagą, kompiuterinę grafiką bei šviesos efektus, žiūrovus stengtasi sugrąžinti į skirtingus miesto istorijos etapus, atskleisti svarbiausius miesto istorijos faktus.

„Labai smagi šventinė nuotaika, labai gražu, ypač vėliau, kai sutemo – ir scena išryškėjo, ir ekranuose rodomi vaizdai“, – įspūdžiais dalinosi žaliakalnietė senjorė Janina.

„Smagu, bet jau pavargom: buvo labai daug repeticijų, paskutines dvi savaites vis repetavom ir repetavom. Gavosi taip: daugiau laukimo negu šokimo“, – viena per kitą pasakojo merginos iš liaudies šokių ansamblio „Gintarėlis“ iš Kauno J.Grušo meno vidurinės mokyklos. Nepaisant nuovargio, pasak šokėjų, šventėje dalyvauti labai smagu, joje jos norėtų dalyvauti ir kitais metais.

„Kasmet dalyvaujam tokiose šventėse – dukra dainuoja Kauno pirmosios muzikos mokyklos jaunių chore. Ši šventė graži, nors man ankstesnė labiau patiko. Vaikai labai stengiasi, labai daug repeticijų buvo – net gaila tų vaikų“, – užsiminė kaunietė Judita.

Šventės rengėjai kritikuoti dėl renginiui pasirinkto vėlaus laiko. Portalo kaunodiena.lt skaitytojai piktinosi, kad vaikai buvo verčiami ir repetuoti, ir koncertuoti vėlyvais vakarais, šaltu oru repetuodami plonais tautiniais kostiumais kai kurie jų peršalo.

„Įdomu, ar sureaguos Vaiko teisių apsaugos tarnyba, kad 8-10 metų vaikai 12 valandą nakties vietoj miego verčiami dainuoti?“ – svarstė viena portalo skaitytojų.

Pasak Kauno miesto moksleivių dainų ir šokių šventės režisieriaus Tomo Erbrėderio, 21 val. vakaro šventę nuspręsta pradėti dėl režisūrinių sprendimų. „Dienos metu Dainų slėnio nepakeisi, nesuteiksi jam kitos išvaizdos. Specialiai šiai šventei sukurta kompiuterinė vizualizacija geriausiai matoma tamsoje – ji visiškai transformuoja erdvę. Suprantu tėvelius ir mokytojus, kuriems tai sukelia nepatogumų, bet, tikiuosi, šventei ruošiantis įdėtą darbą atpirks džiaugsmas, nepakartojami įspūdžiai“, – sakė T.Erbrėderis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Editai

Editai portretas
Tai koks to LG numeris?:)

simas

simas portretas
Labai gražus renginys buvo, labai patiko.

Giedrius

Giedrius portretas
Ačiū organizatoriams ir dalyviams už nuostabią šventę. Puiki organizacija ir nepakartojamas renginys. Puikus pavyzdys, kaip padaryti tradicinį renginį patraukliu žiūrovams. Netrūko, nei senųjų tradicijų, nei šiuolaikinių motyvų. 3 valandos besėdint ant šlaito pralėkė akimirksniu. AČIŪ AČIŪ AČIŪ
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių