Vasaros receptai: paprikos žiemai Pereiti į pagrindinį turinį

Vasaros receptai: paprikos žiemai

Koncervuotos paprikos su česnakais

Pagaminti reikia:
2 kg paprikos.
Stiklinė aliejaus.
Stiklinė acto (9 proc.).
Degtukų dėžutė rupios druskos.
9 šaukštai cukraus.
3-4 juodieji pipirai.
3-4 kvepiantieji pipirai.
10 lauro lapų.
300 g česnakų skiltelių.

Didelė sauja petražolių šaknų arba salierų lapų (gali būti su kotais).
Viską, išskyrus papriką, česnakus ir salierus ar petražoles, supilti ir sudėti į didelį emaliuotą puodą. Išvalyti papriką ir supjaustyti juostelėmis. Kai skystis su visais priedais užvirs, virinti jį porą minučių.

Tuomet sudėti supjaustytą papriką ir vėl virti 3 min.
Į stiklainius (geriau puslitrinius) sudėti česnakų skiltelių ir smulkiai supjaustytų salierų lapelių ar petražolių šaknų, ant viršaus dėti išimtas iš verdančio puodo paprikos juosteles (pagrūsti), užpilti karštu skysčiu. Tuomet įstatyti į iš anksto pasiruoštą talpą su verdančiu vandeniu. Kaitinti 15 min. Užsukti dangteliais.

Dalios paprika žiemai

Marinatui reikės:
0,5 litro acto (9 proc.).
Stiklinės vandens.
Stiklinės cukraus.
Stiklinės aliejaus.
Arbatinio šaukštelio druskos.
Įdarui reikės:
300 g salierų lapų.
300g krapų.
Dviejų didelių galvučių česnako.

Užvirinti marinatą, sudėti išvalytas nupjautu vienu galu paprikas ir virti 7 min. Po to išimti po vieną papriką ir dėti į kiekvieną susmulkintų prieskonių. Beveik užpildytą papriką dedame į emaliuotą, molinį ar kitokį indą, kuriame ją laikysime šaltai žiemą. Sudėjus visas įdarytas paprikas, užpilti karštu marinatu, paslėgti ir išnešti į šaltą rūsį.
P.S. Neužmirškite nusipirkti 5 kg paprikos (gražiau - skirtingų spalvų).

Paprika su vaisiais

Po kilogramą slyvų, paprikos, obuolių.
300 g svogūnų ropelių.
50 g cukraus.
40 g druskos.
Pusė stiklinės aliejaus.
Pusė nugriebto šaukštelio juodų maltų pipirų.
Vaisius ir daržoves išvalyti, susmulkinti (obuolius - skiltelėmis, slyvas - puselėmis, papriką - juostelėmis, svogūnus - griežinėliais). Puode viską pavirinus 10 min., dėti į stikalinius ir užsukti dangteliais. Labai tinka prie mėsos patiekalų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų