Sūnus išžudė dėl taikos

Nuošaliame Papua Naujosios Gvinėjos regione gyvenančios moterys nužudė savo naujagimius sūnus, kad šie nebegalėtų tęsti seniai vykstančio genčių karo, pranešė žiniasklaida.

Pasak dienraščio "The National", dėl ilgiau nei du dešimtmečius vykstančio genčių kivirčo daugelis Gimio vietovėje (Okapos rajonas, Rytų Hailando provincija) gyvenančių moterų vos įstengia išmaitinti savo vaikus, nes jų vyrai niekaip nebaigia kariauti.

Rona Luke ir Kipiyona Belas praėjusią savaitę Gorokoje vykusiame taikos seminare prisipažino nužudžiusios savo kūdikius.

Jos papasakojo "The National", kad bendruomenės moterys nusprendė nebeauginti sūnų, tikėdamosi, kad genties vyrų skaičius sumažės tiek, kad jie nebegalės tęsti karo.

"Taigi visos moterys susitarė nužudyti visus vyriškos lyties naujagimius, nes jos pavargo nuo vyrų, kurie kursto genčių konfliktus ir verčia gyventi skurde", – dienraštis citavo R.Luke ir K.Belas pasakojimą.

Moterys negalėjo pasakyti, kiek kūdikių buvo nužudyta per genčių konfliktą, tačiau R.Luke nurodė, kad per pastarąjį dešimtmetį sūnus prarado ne viena motina.

Pasak dienraščio, genčių konfliktas Gimyje prasidėjo 1986 m., kai keletas bendruomenės narių mirė neva nuo piktųjų kerų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Super

Super portretas
Dabar belieka, kad ir Lietuvoje taip būtų pradėtos spręsti problemos. Ideologinis paruošimas jau yra betkuriame laikraštyje spausdinamas ir galima tik laukti rezultatų. Nors kiek žinau Lietuvoje jau seniai motinos žudo savo vaikus, todėl lieka tik panagrinėti nužudytų vaikų lytį. Abejoju, kad amazonės tarpusavyje nekariauja.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių