Šliaužiojantis krovinys batų dėžėse pašiurpino australus

  • Teksto dydis:

Australijos muitininkai dviejose iš Europos atkeliavusiose batų dėžėse rado kiek daugiau nei tikėjosi: knibždančių nuodingųjų gyvačių, egzotiškų vorų ir skorpionų.

Neįprastas krovinys buvo aptiktas praėjusį mėnesį Melburne, dviejose dėžėse, kuriose turėjo būti batai ir kurios buvo atsiųstos paštu iš Šiaurės Europos.

Siuntinyje buvo šešios nuodingos angys iš Pietryčių Azijos, trys karališkieji pitonai, devyni stambūs tarantulai iš Meksikos, Brazilijos ir Kolumbijos, taip pat Azijos miškų skorpionų.

Australijos pasieniečiai antradienį paskelbė pareiškimą pavadinimu „Šliaužiojantis šiurpus krovinys“, kuriame nurodo, kad tai rimtas reikalas, nes siunta kėlė didelį pavojų šalies ekosistemų saugumui: joje galėjo būti kenkėjų ir ligų sukėlėjų, nebūdingų Australijai.

Tačiau Žemės ūkio ir vandens išteklių departamentas įžvelgė ir šviesesnę reikalo pusę.

„Tai atrodo aiškus bandymas apeiti taisykles, kurios yra nustatytos visiems mums apsaugoti, – sakė už biologinę saugą atsakingo departamento pareigūnė Lyn O'Connell (Lin O'Konel). – Joks voras neprilygs mūsų biologinės saugos tinklui: pakeliam uodegas, kai siuntinyje būna skorpionų, o jei bandot siųsti egzotiškas gyvates, saugokitės – jei nustatysime tyčinį nepaklusnumą, kirsime atgal visa įstatymo jėga.“

Tyrėjai toliau aiškinasi, iš kur atkeliavo siunta. Pareigūnų nuomone, gyviai buvo skirti juodajai rinkai, kur egzistuoja tokių augintinių paklausa.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių