Šimpanzė, kuri per dieną surūko pakelį cigarečių

  • Teksto dydis:

Centriniame Šiaurės Korėjos zoologijos sode Pchenjane dienas leidžianti 19-metė šimpanzė Azalea (nepainioti su Azazelu), kuri sumanumu niekuo nenusileidžia gal net ir pradinukams, atrodo, skendi neviltyje. O kaip kitaip paaiškinti faktą, kad per dieną beždžionė sutraukia po pakelį cigarečių.

Tiesa, tai – stereotipinė nuostata. Iš tikrųjų Azalea dūmija todėl, kad kažkoks piktavalis prižiūrėtojas pamokė šimpanzę naudotis žiebtuvėliu, prisidegant cigaretę pūsti dūmus ir visą dieną šokti bei vaipytis besižavinčių Š. Korėjos šeimų akivaizdoje.

„The Guardian“ rašo, kad rūkanti beždžionė – viena didžiausių atrakcijų visame Pchenjane, ką ir kalbėti apie renovuotą ir liepos mėnesį lankytojams vėl duris atvėrusį pagrindinį šalies zoologijos sodą.

Jo darbuotojai dievagojasi, kad Azalea (korėjietiškai jos vardas skamba Dallae) dūmų į plaučius neužtraukia. Kur gi ne... Bet kažkokį paaiškinimą visuomenei reikia pateikti – juk žiūri ir vaikai.

Kad ir kaip fotogeniškai Azalea manipuliuotų rūkalais ir dūmais, vis dėlto nepanašu, kad Š. Korėjos zoologijos sodas mėgintų reabilituotis Vakarų akyse po to, kai 2006 m. leidinyje „Asia Times“ pasirodė žinutė apie tai, jog zoologijos sodo globotiniai veikiausiai buvo skolinami serialo „Fighting Animals“ filmavimui – jame nufilmuotos net ir tokių nykstančių rūšių kaip Mandžiūrijos tigras dvikovos. Pasakojama, kad jame užfiksuota, kaip kaunasi, pvz., laukinė kiaunė su naminiu katinu, rudasis lokys su šernu, taip pat minėtasis tigras, ereliai, žebenkštys, avinai ir kt.

 

Šiaip ar taip, zoologijos sodas atnaujintas. Teigiama, atlikta jo renovacija. Dabar šunų paviljone visokius triukus demonstruoja šarpėjai ir šnauceriai, o kita beždžionė demonstruoja krepšinio triukus, pvz., dėjimą iš viršaus (ar tik ne todėl artimu Š. Korėjos vado bičiuliu tapo skandalingasis krepšininkas Dennisas Rodmanas?)

Kitaip sakant, visi zoologijos sodo lankytojai džiaugiasi, šypsosi ir mojuoja. O ir ar turi kitą pasirinkimą?

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jurgis

Jurgis portretas
Pradedu tikėti, kad tai mūsų protėviai. Beje o kaip su alkoholiu ?

remis

remis portretas
Manau tai normalu.juk tie kurie dziaugiasi i simpanze rukancia ziuredami Mato save.kur daugiau save pamatysi jei net veidrodzio namie nera?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių