Rudens receptas: Variacija cukinijos tema Pereiti į pagrindinį turinį

Rudens receptas: Variacija cukinijos tema

Vidutinio dydžio cukinija,
500 gr neriebaus faršo,
180–200 g varškės,
svogūnas,
morka,
kiaušinis,
mėgstamo fermentinio sūrio,
druskos, juodųjų pipirų, priekoninių žolelių.

Cukiniją perpjaukite išilgai į dvi dalis, šaukštu išskobkite sėklas. Cukinijos puses dėkite į aliejumi suvilgytą skardą, truputį pabarstykite druska ir pipirais. Faršą sumaišykite su varške, pagardinkite druska, prieskoniais.

Aliejuje pakepinkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną. Baigus kepti, svogūnus išimkite ir tame pačiame aliejuje apkepkite ir uždengę dangčiu truputį patroškinkite stambia trintuve smulkintą morką. Keptus svogūnus ir troškintas morkas sudėkite į faršą, įmuškite kiaušinį. Masę gerai išmaišykite ir, padaliję į dvi dalis, sudėkite į cukinijų vidų. Pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu. Viską uždenkite folijos lapu, prispausdami lapo kraštus prie skardos. Kepkite +180–200 °C orkaitėje apie 40 minučių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų