Ketvirtą lapkričio ketvirtadienį Šiaurės Amerikoje švenčiama Padėkos diena. Visame pasaulyje pagarsėjęs tradicinis šios dienos valgis – keptas kalakutas. Tačiau jis – ne vienintelis šios šeimos šventės patiekalas. Gera šeimininkė gamina ir spanguolių padažą, kurio duetas su kepta, marinuota mėsa nesvetimas ir lietuvio skrandžiui.
250 g spanguolių (šviežių ar šaldytų),
100 ml apelsinų sulčių,
100 g cukraus,
2 šaukštai vandens,
1 šaukštas tarkuotos apelsinų žievelių.
Vandenį, cukrų ir sultis pakaitinti ant silpnos ugnies, kol ištirps cukrus. Supilti uogas ir apelsino žieveles ir pavirti 3–4 minutes. Uogos turi sutrūkti, bet neturi suminkštėti. Ataušinti. Šaldytuve padažą galima laikyti ir tris dienas, tik prieš patiekiant valgyti patariama pusvalandį palaikyti kambario temperatūroje.
Išradingos amerikietės padažą gamina su supjaustytomis džiovintomis datulėmis (jų imama šeštadalis uogų kiekio), vietoj apelsino sulčių naudoja raudoną vyną ar spanguolių sultis.
Naujausi komentarai