Marinuoti agurkėliai su indišku prieskoniu Pereiti į pagrindinį turinį

Marinuoti agurkėliai su indišku prieskoniu

2009-08-20 23:59
Sprendimas: prekės ženklas ir receptas – lietuviški, agurkai ir jų marinuotojai – ne.
Sprendimas: prekės ženklas ir receptas – lietuviški, agurkai ir jų marinuotojai – ne. / Tomo Raginos nuotr.

Daugelio seniai nebestebina, kad Lietuvos bendrovių produkcija jau kurį laiką gaminama užsienyje. Įsigyti drabužių ar namų apyvokos daiktų, pagamintų Kinijoje, bet su lietuviškų bendrovių prekių ženklais galima beveik kiekvienoje didesnėje parduotuvėje.

Verslininkai šią tendenciją aiškina globalizacija ir į pigesnės darbo jėgos šalis perkeliama gamyba. Panašaus likimo gali sulaukti ir maisto pramonė. Parduotuvėse jau pasirodė maisto produktų, pagamintų tolimose Rytų šalyse. Neseniai parduotuvių lentynose pasirodė "Kėdainių konservų fabriko" marinuoti agurkai, pagal bendrovės užsakymą pagaminti Indijoje.

"Dabar taip madinga, juk vokiškos prekės gaminamos Kinijoje, todėl ir mes nusprendėme bandomąją partiją pagaminti", – juokėsi "Kėdainių konservų fabriko" direktorius Vygantas Vanagas.

Anot pašnekovo, marinuoti agurkai pagaminti pagal fabriko receptūrą ir užsakymą. "Lietuvoje trūksta mažų agurkų, todėl tenka atsivežti. Tikriausiai daugiau marinuotų agurkų iš Indijos nevešime, nes šiuo metu Lietuvoje agurkų sezonas", – pasakojo V.Vanagas.

Jis tikino, kad prekybos centruose pasirodžiusių marinuotų agurkų buvo pagaminta tik viena partija, o daugiau vežtis indiškos produkcijos neketinama. Bendrovės vadovas užtikrino, kad marinuoti agurkai buvo pagaminti pagal visus reikalavimus ir iš maistą tikrinančių institucijų priekaištų nesulaukta.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų