Advento receptas
Bene ryškiausiai Europoje gruodžio 13-ąją švenčia švedai. Jie mini šv.Liucijos dieną – saulėgrįžą, kurios pagrindinis akcentas – degančių žvakių vainikas. Šią dieną įprasta gausiai vaišintis, o vienas mėgstamų patiekalų – imbierinės širdelės. Sandarioje dėžutėje jas galima laikyti 2–3 savaites, o atėjus šv.Kalėdoms tiesiog papuošti eglutę.
3 šaukštai medaus (tinka ir dirbtinis),
50 g sviesto,
1 kiaušinis,
125 g cukraus,
200 g miltų,
¼ šaukštelio maltų gvazdikėlių,
po pusę šaukštelio malto imbiero ir cinamono,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
pusės citrinos sutarkuota žievelė ir sultys,
glaisto ar cukraus pastos papuošti.
Medų ir sviestą pakaitinti puode ant mažos ugnies 2--3 minutes, išlydyti ir palikti ataušti. Kiaušinį ir cukrų išplakti, išmaišyti su medaus ir sviesto mišiniu, suberti miltus, sumaišytus su prieskoniais ir kepimo milteliais, suberti citrinos žievelę, supilti sultis ir išminkyti tešlą ir palikti ją šaldyti šaldytuve per naktį. Išėmus tešlą iškminkyti dar kartą, iškočioti 1 cm lakštą ir formelėmis išspausti sausainius. Kepti 180 °C orkaitėje apie 5 min. Dar šiltuose sausainiuose pradurti skylutę, o ataušintus papuošti ornamentais.
Naujausi komentarai