Garsių žmonių receptai: Maestro šiupininė

Lietuvos teatro grandas, neseniai Anapilin iškeliavęs aktorius Algimantas Masiulis buvo tikras gurmanas. Prieš trejus metus, duodamas interviu "Kauno dienai", prisipažino mėgstąs gaminti ir pasiūlė šį šiupininės receptą. Sriubą aktorius patarė valgyti su balta, o ne juoda duona.

Po 100 g vištienos, jautienos su lajumi ir kito gyvulio mėsos,
3 morkos,
keli nedidelio kopūsto lapai,
1 stiklinė virtų pupelių,
1 virtas burokėlis,
3 vidutinio dydžio bulvės,
2 svogūnai,
2 paprikos,
aštraus pomidorų padažo,
3–4 pieniškos dešrelės,
1 stiklinė alyvuogių be kauliukų,
galvutė česnako,
10 kvepiančiųjų pipirų,
druskos, krapų, petražolių (salierų lapų), svogūnų laiškų.

Mėsą smulkiai supjaustyti (cukraus gabaliukų dydžio), sudėti į puodą su nedaug vandens, paskaninti druska, įtarkuoti morkas. Užkaisti. Tuomet į atskirą indą supjaustyti kopūsto lapus (jų turėtų būti apie pusantros saujos), suberti pupeles, šiaudeliais supjaustytą burokėlį ir mažais kubeliais – bulves.

Su 2–3 šaukštais margarino apkepti žiedeliais supjaustytus svogūnus. Visa tai sudėti į puodą su verdančia mėsa. Po to sudėti apkeptas su margarinu, juostelėmis supjaustytas saldžiąsias paprikas, kvepiančiuosius pipirus. Baigiant virti, įdėti 5–6 šaukštus aštraus pomidorų padažo.

Atskirai lėkštutėje turėtų būti susmulkinta galvutė česnako, krapų, petražolių (salierų lapų), svogūnų laiškų, alyvuogių, mažais gabaliukais supjaustytos dešrelės. Visa tai, išskyrus česnakus, sudėti į šiupininę. Jei jos skonis rūgštokas, įdėti šiek tiek cukraus. Į lėkštę įdėti grietinės, o tuomet pilti sriubą, užberti smulkinto česnako.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius1

Saulius1 portretas
Visko po truputį...

asas

asas portretas
skanu... gal nes net neskaiciau bet atrodo skaniai

labai

labai portretas
gražu
VISI KOMENTARAI 4

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių