Aukcione parduodamas kosmose brandintas vynas

Niujorko „Christie‘s“ aukcionų namai parduoda butelį raudonojo vyno, kuris brandintas Tarptautinėje kosminėje stotyje (TKS). Manoma, kad už jį gali būti paklota 830 000 eurų suma. Jei tokia kaina iš tikrųjų bus sumokėta, tai bus brangiausias vyno butelis pasaulyje.

2000 metų derliaus vynas iš Château Petrus vyno ūkio netoli Bordo po 14 mėnesių orbitinėje stotyje į Žemę grįžo tik sausį. Tyrimai Bordo universiteto vyno mokslų institute parodė, kad jis ir kosmose liko aukščiausios kokybės, nors jo spalva ir kai kurios aromato ar skonio natos pasikeitė.

Galaktinis vynas bus parduodamas ne viešame aukcione. Tai reiškia, kad pirkėjas ir kaina – jei to bus pageidaujama – liks paslaptyje. Gautas pelnas bus skirtas finansuoti būsimas kosmoso misijas, susijusias su žemės ūkio moksliniais tyrimais.

Château Petrus vynai yra vieni brangiausių pasaulyje. Vienas jo butelis paprastai kainuoja kelis tūkstančius eurų. Iki šiol didžiausia kaina už 0,75 litro butelį sumokėta 2018 metais „Sotheby‘s“ aukcione. Tada už 1945 metų derliaus Romanée-Conti vyną nepagailėta 558 000 dolerių.


Šiame straipsnyje: aukcionasKosmosasvynas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių