61 metus santuokoje praleidę sutuoktiniai mirė devynių valandų skirtumu

Naujosios Zelandijos sutuoktinių pora mirė tą pačią dieną, devynių valandų skirtumu, praėjus vos vieneriems metams po deimantinių vestuvių metinių.

86 metų Peteris Bedfordas ir 83 metų jo žmona Ruth mirė gegužės 14-ąją.

Kaip pranešama, vyras buvo paguldytas į ligoninę. Jo žmona Ruth mirė namuose gegužės 14 dieną 10.00 val. ryto (22.00 val. Grinvičo vidutiniu laiku, gegužės 13 d.).

„Manau, mama nusprendė, kad jis negrįš“, – sakė sutuoktinių duktė.

Apie žmonos mirtį sužinojęs P. Bedfordas mirė praėjus devynioms valandoms. Jie susituokė 1957 metų gruodžio 30-ąją ir santuokoje praleido 61 metus.

Nors ilgą laiką poroje buvusių žmonių mirtis kelių valandų skirtumų nėra dažnas reiškinys, „mirtis iš sielvarto“ tapo virtinės tyrimų objektu.

2013 metais atliktas Harvardo tyrimas parodė, kad per pirmus tris mėnesius po vyro arba žmonos mirties kito sutuoktinio mirties tikimybė išaugo 30 proc.

Širdgėla sukelia ypatingai didelį stresą, ypač vyresnio amžiaus žmonėms. Vadinamasis sudaužytos širdies sindromas, taip pat vadinamas streso sukelta kardiomiopatija, gali lemti sveiko partnerio mirtį.

Moterys susiduria su didesne tikimybe nei vyrai patirti staigų ir intensyvų skausmą krūtinėje, panašų į širdies smūgį. Tai gali lemti po sutuoktinio mirties išaugęs streso hormonų kiekis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik

tik portretas
neraso turbut paskutinis is nevilties ko nors isgere.....

Anonimas

Anonimas portretas
Cia turbut likimas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių