Žuvies troškinys su daržovėmis Pereiti į pagrindinį turinį

Žuvies troškinys su daržovėmis

2015-07-14 11:00 kauno.diena.lt inf.
Žuvies troškinys su daržovėmis
Žuvies troškinys su daržovėmis / Shutterstock nuotr.

Žuvis ir daržovės –lengvas ir sveikas derinys, ypač tinkantis vasarą.

4 porcijoms reikės

600 g žuvų (nesvarbu, jūrinių ar gėlavandenių) filė,

0,5 šaukštelio druskos,

4 šaukštų baltojo vyno,

1 agurko,

2 raudonų saldžiųjų paprikų,

2 svogūnų,

1 česnako skiltelės,

3 šaukštų kukurūzų aliejaus,

1 šaukštelio maltų saldžiųjų paprikų,

50 g pomidorų tyrės,

1/4 l grietinės,

2 šaukštų kapotų petražolių.

Paruošimo būdas

Žuvį supjaustyti 2 cm ilgio gabaliukais ir 20 min. marinuoti su druska bei baltuoju vynu.

Nulupti agurką, supjaustyti į 4 dalis, išskobti sėklas ir supjaustyti 1 cm gabaliukais. Paprikų ankštis taip pat supjaustyti 1 cm gabaliukais.

Nulupti svogūnus ir česnaką, juos supjaustyti kubeliais ir kepinti aliejuje, kol pagels. Suberti agurką, paprikas ir pakepinti apie minutę, paskui ugnį sumažinti.

Į daržoves sukrėsti pomidorų tyrę, grietinę, sudėti žuvį. Viską troškinti, kol suminkštės. Pagardinti pagal skonį ir apibarstyti petražolėmis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų