Žuvis ir daržovės –lengvas ir sveikas derinys, ypač tinkantis vasarą.
4 porcijoms reikės
600 g žuvų (nesvarbu, jūrinių ar gėlavandenių) filė,
0,5 šaukštelio druskos,
4 šaukštų baltojo vyno,
1 agurko,
2 raudonų saldžiųjų paprikų,
2 svogūnų,
1 česnako skiltelės,
3 šaukštų kukurūzų aliejaus,
1 šaukštelio maltų saldžiųjų paprikų,
50 g pomidorų tyrės,
1/4 l grietinės,
2 šaukštų kapotų petražolių.
Paruošimo būdas
Žuvį supjaustyti 2 cm ilgio gabaliukais ir 20 min. marinuoti su druska bei baltuoju vynu.
Nulupti agurką, supjaustyti į 4 dalis, išskobti sėklas ir supjaustyti 1 cm gabaliukais. Paprikų ankštis taip pat supjaustyti 1 cm gabaliukais.
Nulupti svogūnus ir česnaką, juos supjaustyti kubeliais ir kepinti aliejuje, kol pagels. Suberti agurką, paprikas ir pakepinti apie minutę, paskui ugnį sumažinti.
Į daržoves sukrėsti pomidorų tyrę, grietinę, sudėti žuvį. Viską troškinti, kol suminkštės. Pagardinti pagal skonį ir apibarstyti petražolėmis.
Naujausi komentarai