Ypatingasis Dianos obuolių pyragas

Portalo skaitytoja Diana šiandien siūlo pasigaminti labai gardaus obuolių pyrago pagal jos originalų receptą.

Puode ištirpiname 200 gr. sviesto arba margarino kepiniams. Tuomet į puodą pilame 270 gr. cukraus ir 2 šaukštelius vanilinio cukraus. Kai viską išmaišome ir cukrus šiek tiek aptirpsta, nuimame nuo ugnies ir įmušame du kiaušinius. Vėl viską nuoširdžiai išmaišome. Tada pilame 360 gr. miltų ir nepilną šaukštelį kepimo miltelių (miltelius galima užgesimti lašelyje grietinės).

Masė lieka lipni ir poskystė. Ją pilame į skardelę išklotą kepimo popieriumi. Į šį gėrį susmaigstome iš anksto nuluptus ir supjaustytus obuolius (Jums gali prireikti 5-6 obuolių). Pašauname į įkaitintą orkaitę ir vidutinėje temperatūroje kepame apie 30 min. Kai pyragas baigia kepti, pasiruošiame grietinę (ne mažiau 30 proc. riebumo) su cukraus pudra (ją pasigaminu iš cukraus, kurį sumalu kavamale). Viską sumaišau šauštu ir dar įlašinu kelis lašus citrinos sulčių. Glaisto darausi pagal turimą grietinės kiekį, kad būtų skanu (nepagailėkite 200 gr. grietinės). Jį patarčiau tepti ne ant karšto tik iš orkaitės ištraukto pyrago, o ant kelias minutes pravėsusio. Anot Dianos, pyragą itin mėgsta vyrai. Skanaus!

Turite mėgstamą receptą? Dažnai tenka gaminti? Siųskite savo receptus su nuotraukomis el. pašto adresu: receptas@diena.lt.


Šiame straipsnyje: obuolių pyragas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ona

Ona portretas
Skaniai aprasyta. Reikes pasigaminti. Aciu!

rio

rio portretas
nemalkite cukraus su kavamale, nes sugadinsit.O del pyrago...kuo jis ypatingas, kad grietines uztepta?

Taisau receptą

Taisau receptą portretas
Grietinės pakanka 5 šaukštų ir tiek pat paprasto cukraus. Lengvai pamaišyti, kad neištirptų. Užpilti ant pyrago ( nebūtinai ištisu sluoksniu) ir tada kepti.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

  • Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas
    Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas

    Visuomenei vis labiau domintis tvarumu, populiarėja klimatui nekensminga vietinė (klimatariška) mityba. Klimatarai didelį dėmesį skiria augaliniam maistui, sezoniniams ir vietiniams produktams, siekdami sukurti kuo mažiau taršos. ...

  • Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas
    Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas

    Tvarumo idėjos vis labiau įsitvirtina daugelio gyvenime. Tvaraus maisto akademijos mentoriaus, „Michelin“ gido įvertinto restorano šefo Justino Kapkovičiaus požiūriu, tvarumas virtuvėje – labai plati sąvoka, maisto nešva...

  • Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas (receptai)

    Rudens sezonu mūsų kasdieniai įpročiai keičiasi: šilumos ir jaukumo norisi ne tik aprangoje, bet ir lėkštėje. Mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė primena, kad tinkamai parinktas maistas šiuo laikotarpiu gali padėti išl...

  • Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės (receptai)

    Dažniau valgyti žuvį ar jūros produktus – vienas paprasčiausių būdų sveikiau maitintis nesiimant drastiškų pokyčių savo mitybos įpročiuose. Kad su malonumu žuvį pietums ar vakarienei valgytų visa šeima, renkantis rūš...

  • Ant stalo – kiaulienos nugarinė <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Ant stalo – kiaulienos nugarinė (receptai)

    Kas kitas vis labiau vėstant orams suteiks geresnės nuotaikos ir savijautos nei virtuvėje garuojantys maistingi ir gardūs patiekalai? Kiaulienos nugarinė – maistingas ir universalus ingredientas, puikiai tinkantis skirtingiems patiekalams gaminti. ...

  • Virtuvė pakvips obuoliais <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Virtuvė pakvips obuoliais (receptai)

    Obuoliai tarp rudens gėrybių – populiariausi. Ne veltui – nors daugeliui jie siejasi su saldžiais kepiniais, turbūt nėra patiekalo, kurio šie vaisiai negalėtų papildyti. Jie puikiai tinka ir padažams, salotoms, dera prie įvairių m...

  • Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu
    Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu

    Jau nieko nebestebina, kai maistas puošiamas džiovintomis arba šviežiomis gėlėmis, jų žiedlapiais. Kai kurios gėlės iš tiesų patiekalui suteikia išskirtinumo, tačiau ne visos yra valgomos, o kai kurių žiedai gali sukelti...

  • Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą
    Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą

    Įsibėgėjant rudeniui, daugelis iš mūsų ima ruoštis šaltajam sezonui. Po gausaus derliaus daržovių konservavimas yra vienas pagrindinių virtuvės darbų. Šaltuoju sezonu mūsų organizmui itin naudingas fermentuotas maistas. ...

    1
  • Prikelkite duoną antram gyvenimui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Prikelkite duoną antram gyvenimui (receptai)

    Duona ir kepiniai yra kasdieniai produktai, kuriuos mėgstame šviežius, traškius ir minkštus. Tačiau vos iš jų išgaruoja drėgmė, kepiniai greitai pasensta ir pradeda kietėti. Tačiau, žinomo keliautojo ir kulinaro Vyta...

  • Humusas – tobulas mūsų organizmui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Humusas – tobulas mūsų organizmui (receptai)

    Įvairių pasaulio kraštų virtuves išbandyti mėgstantys lietuviai nebejotinai jau spėjo atrasti vieną pagrindinių Artimųjų Rytų virtuvės patiekalų – humusą. Šio iš avinžirnių gaminamo produkto skoninės, maistin...

    4
Daugiau straipsnių