- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Temperamentingasis italas Gian Luca Demarco siūlo pasigaminti aluje troškintus vištienos sparnelių petelius pagal jo mamos sukurtą receptą.
Šeštadienio rytą TV3 laidoje „Gardu Gardu“ jis prisimins, kad mama visada juos patiekdavo su bulvių koše. Gian Luca juokaus, kad jam turbūt neverta dalinti patarimų lietuviams, kaip ją pasigaminti. Todėl garnyrui pasiūlys jo mėgstamus ryžius ir dar kartą atskleis daug naudingų patarimų, kaip teisingai juos išvirti.
Kai Gian Luca susikaupęs bandys parodyti, kad keptuvė tinkamai įkaitusi mėsos kepimui tik tada, kai česnako skiltelė pradeda joje šokinėti, Ali Gadžijevas pasiūlys paskatinti česnaką garsesne muzika. Juokas juokais, bet žiūrovai patys įsitikins, kad česnakas gali šokinėti karštoje keptuvėje. Smagiai besijuokdami virtuvės šefai ragaus patiekalą ir pereis prie saldžiosios dalies. Konditerijos šefas Ali dar kartą išreikš simpatijas prancūziškai konditerijai ir iškeps bretoniškus pyragaičius su šokolado kremu. Nors skonį žiūrovai galės tik nuspėti, bet vaizdas tikrai bus užburiantis.
Aluje troškinti vištienos sparnelių peteliai
Reikės:
500 g vištienos sparnelių petelių
250 g ryžių
1 skiltelė česnako
1,5 stiklinės alaus
Vištienos prieskoniai su kariu
Druska
Pipirai
Alyvuogių aliejus kepimui
Gaminimas. Įkaitintame aliejuje apkepinti česnako skiltelę ir sudėti vištieną. Gerai apskrudinti ir užpilti alaus, kad visiškai apsemtų mėsą. Uždengti ir, kai alus užvirs, suberti vištienos prieskonius, įberti druskos bei pipirų pagal skonį. Troškinti neuždengtą apie 30 minučių.
Pasūdytame vandenyje išvirti ryžius. Mėsą ištraukti iš padažo ir pastatyti šiltai. Į troškintuvą su padažu suversti nukoštus ryžius, gerai išmaišyti ir patroškinti 5 minutes. Ryžius patiekti kartu su vištiena.
Bretoniški pyragaičiai su šokoladiniu kremu
Pyragaičiams reikės:
80 g kiaušinių trynių masės (4 tryniai)
85 g cukraus
100 g sviesto
115 g miltų
8 g kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
Kremui reikės:
150 g kiaušinių masės (3 kiaušiniai)
90 g cukraus
110 g juodo šokolado
75 g sviesto
Gaminimas. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska. Kambario temperatūros sviestą išsukti kartu su cukrumi iki purios masės. Į sviesto masę supilti kiaušinių trynius ir gerai išmaišyti. Tada suberti miltų mišinį ir vėl gerai permaišyti. Konditeriniu maišeliu išskirstyti tešlą į kepimo formeles. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 15–20 minučių. Iškepusius atvėsinti.
Kambario temperatūros kiaušinius išplakti su cukrumi iki standžių putų. Šokoladą kartu su sviestu ištirpinti karšto vandens vonelėje. Neperkaitinti. Po truputį pilti šokoladą į išplaktus kiaušinius ir nuolat maišyti. Gautą vientisą kremo masę atvėsinti 5 min. šaldytuve. Konditeriniu maišeliu dekoruoti kremu pyragaičius.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas
Visuomenei vis labiau domintis tvarumu, populiarėja klimatui nekensminga vietinė (klimatariška) mityba. Klimatarai didelį dėmesį skiria augaliniam maistui, sezoniniams ir vietiniams produktams, siekdami sukurti kuo mažiau taršos. ...
-
Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas
Tvarumo idėjos vis labiau įsitvirtina daugelio gyvenime. Tvaraus maisto akademijos mentoriaus, „Michelin“ gido įvertinto restorano šefo Justino Kapkovičiaus požiūriu, tvarumas virtuvėje – labai plati sąvoka, maisto nešva...
-
Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas (receptai)
Rudens sezonu mūsų kasdieniai įpročiai keičiasi: šilumos ir jaukumo norisi ne tik aprangoje, bet ir lėkštėje. Mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė primena, kad tinkamai parinktas maistas šiuo laikotarpiu gali padėti išl...
-
Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės (receptai)
Dažniau valgyti žuvį ar jūros produktus – vienas paprasčiausių būdų sveikiau maitintis nesiimant drastiškų pokyčių savo mitybos įpročiuose. Kad su malonumu žuvį pietums ar vakarienei valgytų visa šeima, renkantis rūš...
-
Ant stalo – kiaulienos nugarinė (receptai)
Kas kitas vis labiau vėstant orams suteiks geresnės nuotaikos ir savijautos nei virtuvėje garuojantys maistingi ir gardūs patiekalai? Kiaulienos nugarinė – maistingas ir universalus ingredientas, puikiai tinkantis skirtingiems patiekalams gaminti. ...
-
Virtuvė pakvips obuoliais (receptai)
Obuoliai tarp rudens gėrybių – populiariausi. Ne veltui – nors daugeliui jie siejasi su saldžiais kepiniais, turbūt nėra patiekalo, kurio šie vaisiai negalėtų papildyti. Jie puikiai tinka ir padažams, salotoms, dera prie įvairių m...
-
Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu
Jau nieko nebestebina, kai maistas puošiamas džiovintomis arba šviežiomis gėlėmis, jų žiedlapiais. Kai kurios gėlės iš tiesų patiekalui suteikia išskirtinumo, tačiau ne visos yra valgomos, o kai kurių žiedai gali sukelti...
-
Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą1
Įsibėgėjant rudeniui, daugelis iš mūsų ima ruoštis šaltajam sezonui. Po gausaus derliaus daržovių konservavimas yra vienas pagrindinių virtuvės darbų. Šaltuoju sezonu mūsų organizmui itin naudingas fermentuotas maistas. ...
-
Prikelkite duoną antram gyvenimui (receptai)
Duona ir kepiniai yra kasdieniai produktai, kuriuos mėgstame šviežius, traškius ir minkštus. Tačiau vos iš jų išgaruoja drėgmė, kepiniai greitai pasensta ir pradeda kietėti. Tačiau, žinomo keliautojo ir kulinaro Vyta...
-
Humusas – tobulas mūsų organizmui (receptai)4
Įvairių pasaulio kraštų virtuves išbandyti mėgstantys lietuviai nebejotinai jau spėjo atrasti vieną pagrindinių Artimųjų Rytų virtuvės patiekalų – humusą. Šio iš avinžirnių gaminamo produkto skoninės, maistin...