- Beatričė Jurevičiūtė
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Atsigaivinti ir paskanauti pieno kokteilių rožinėje aplinkoje nuo šiol galės kiekvienas vilnietis, užsukęs į neseniai atidarytą pieno kokteilių barą "Milk – shake".
Bare galima paragauti įvairiausių kokteilių: nuo tradicinių braškinių, šokoladinių ar vanilinių iki išskirtinio skonio – firminio žaliosios arbatos – pieno kokteilių.
Užsukti į Vilniaus gatvėje, 45-ajame name, įsikūrusį pieno kokteilių barą praeivius vilioja rožiniais ir baltais balionais puošta vitrina. Rugsėjį atidarytas kokteilių baras jau gerai žinomas tarp jaunimo, ne vieno miestiečio rankose galima išvysti nešamą kokteilį su "Milk – shake" emblema.
"Dėmesys didelis. Mūsų pieno ledų kokteiliai gaminami iš kokybiškų sudedamųjų dalių: sirupai, ledai, uogos, vaisiai – geriausi. Kainos nedidelės, tradiciniai kokteiliai – nuo 4 litų. Sudedamųjų dalių tikrai negailime – į kokteilius dedame daug ledų ir uogų", – pasakojo "Milk – shake" baro savininkas Šarūnas Vareika.
Pieno kokteilių bare "Milk – shake" taip pat galima įsigyti karštos ir šaltos kavos, trintų vaisių kokteilių, ledų ir šokoladinių keksiukų. Baro savininkas neslepia, kad ateityje užkandžių pasirinkimas gali padidėti. "Pagrindinė specializacija – kavos ir pieno kokteilių gėrimai išsinešti. Galbūt žiemą, kai ledų kokteiliai nebebus tokie populiarūs, ką nors sugalvosime", – sakė Š.Vareika.
Šaltuoju sezonu labai populiaru pasivaišinti ir alkoholiniais gėrimais, tačiau pieno baro "Milk – shake" savininkas patikino, jog bare alkoholinių kokteilių nebus. "Labai nemėgstu girtų žmonių", – juokėsi Š.Vareika.
"Milk – shake" bare vyrauja ryškiai rožinė spalva. Pasak Š.Vareikos, interjeras buvo derinamas su dizaineriu, o rožinė spalva pasirinkta neatsitiktinai – atsižvelgiant į pieno kokteilių baro kontingentą. "Mūsų tikslas – sukurti jaukią aplinką jaunam žmogui. Jaunimas ir šeimos su vaikais užsuka paskanauti bare siūlomų pieno kokteilių ne po kartą. Tikiu, kad atidarydami pieno kokteilių barą "Milk – shake" neapsirikome", – džiaugėsi Š.Vareika.
Pieno baro "Milk – shake" darbuotoja Monika "Vilniaus dienai" atskleidė vieno populiariausių, – Močiutės braškių – kokteilio receptą.
Močiutės braškių kokteilis
Reikės pieno, ledų, šviežių arba šaldytų braškių, braškių sirupo. Viską suplakite ir mėgaukitės vasaros skoniu.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Varškės patiekalai: pagaminsite lengvai ir itin maistinga (receptai)5
Žiemą žvalgomės į sotesnius ir šiltesnius maisto patiekalus. Svarbiu jų ingredientu gali tapti ir nebrangiai kainuojanti varškė, panaudojama ne tik desertams, bet ir sūriems, pikantiškiems patiekalams. ...
-
Šefas Justinas Kapkovičius: receptas be sielos ir liks tik receptu3
Ką valgyti sveika, o ką – nelabai, kaip gaminti maistą, kad jis būtų naudingas sveikatai, kaip savo virtuvėje elgtis tvariau ir tausoti produktus, kad kuo mažiau maisto tektų išmesti? Tai klausimai, į kuriuos pastaruoju metu atsakymų ie&...
-
Kūčių stalui – skanu, taupu, įdomu (receptai)
Dar neapsisprendusiems, ką dės ant kūčių salo, ar ieškantiems naujų skanaus maisto idėjų į pagalbą atskuba maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė. Skaniausių liet...
-
Krypsta ir kūrėjų akys: maistas reiškia gyvenimą
Skonis, kvapas, spalva, tekstūra, konsistencija... Žmogaus jusles vienaip ar kitaip veikiantys malonumų dirgikliai kuria ištisą potyrių pasaulį, žadina asociacijas, veda prisiminimų labirintais. Šiandien į gausiame pritekliuje gyvenanči...
-
K. Pišniukaitė-Šimkienė: man patinka, kai Kalėdų stalas stebina (receptai)
Maistas ir viskas, kas su juo susiję, yra neatskiriama tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ įkūrėjos ir dviejų knygų apie maisto gaminimą autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės gyvenimo dalis. Šventinį men...
-
Saldžių dovanų idėja – iš štrudelio gimtinės (receptai)
Kavos, šokolado ir pyragaičių mėgėjai austrai itin vertina namų kepinius. Lince gyvenanti žurnalistė, J. Keplerio universiteto mokslinė darbuotoja Daiva Müllegger-Trečiokaitė taip sužavėta austrų saldumynų, kad pati savo virtuvėje i&...
-
Svarbiausia – nepaskanauti anksčiau (receptai)
Miestams puošiantis Kalėdoms, šeimininkėms mintys jau sukasi apie šventinį stalą. Ir produktų nusipirkti, ir šventine maisto gamyba užsiimti dar bus laiko, tačiau yra vienas darbas, kurį jau dabar reikėtų padaryti – ...
-
Viščiukų blauzdelės: pasaulio virtuvių įkvėpti receptai
Kai norisi gardžiais kvapais pripildyti namus, o pilvą – sočiu ir nebrangiu patiekalu, daugelis ieško receptų su viščiukų blauzdelėmis. Tai vienas nepretenzingiausių variantų vakarienei – dera su įvairiais priedais, pi...
-
Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas
Visuomenei vis labiau domintis tvarumu, populiarėja klimatui nekensminga vietinė (klimatariška) mityba. Klimatarai didelį dėmesį skiria augaliniam maistui, sezoniniams ir vietiniams produktams, siekdami sukurti kuo mažiau taršos. ...
-
Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas
Tvarumo idėjos vis labiau įsitvirtina daugelio gyvenime. Tvaraus maisto akademijos mentoriaus, „Michelin“ gido įvertinto restorano šefo Justino Kapkovičiaus požiūriu, tvarumas virtuvėje – labai plati sąvoka, maisto nešva...