Paelija – visame pasaulyje populiarus patiekalas, kilęs iš rytinės Ispanijos dalies Valensijos. Patiekalas ruošiamas iš ryžių ir įvairių priedų: daržovių, dešros, galvijų ir naminių paukščių mėsos, vėžiagyvių, moliuskų.
Reikės (6 porcijoms)
3 viščiuko šlaunelių,
150 g kiaulienos nugarinės,
4 šaukštų alyvuogių aliejaus,
0,5 šaukštelio tabasko padažo,
1 šaukštelio druskos,
300 g ilgagrūdžių ryžių,
50 g pomidorų tyrės,
1 šaukšto maltų saldžiųjų paprikų,
0,5 šaukštelio šafrano,
0,5 l sultinio,
3 omarų kaklelių,
500 g midijų su geldelėmis,
125 g nevirtos dešros,
300 g žirnelių (gali būti ir šaldyti),
100 g svogūnų,
4 česnako skiltelių,
200 g raudonos saldžiosios paprikos.
Paruošimo būdas
Vištų šlauneles supjaustyti kubeliais ir 30 min. marinuoti tabasko padaže su druska. Ryžius virti 12 min. nuvarvinti. Mėsos sultinį užvirinti, sukrėsti pomidorų tyrę, įberti maltų saldžiųjų paprikų ir šafrano. Perkirpti omaro kaklelio kiautą išilgai ir išimti kaklelio minkštimą. Moliuskus kruopščiai nuplauti ir nuplėšti jų siūlus. Dešrą supjaustyti griežinėliais. Jei žirneliai šaldyti, juos sušildyti.
Mėsą 5 min. kepti įkaitintoje keptuvėje. Nulupti svogūnus, česnaką, supjaustyti kubeliais, suberti į mėsą ir šiek tiek apkepinti. Supilti karštą sultinį, pomidorų tyrę, suberti prieskonius ir troškinti uždengtame inde.
Suberti daržoves ir ryžius, ant viršaus sudėti jūrų gėrybes, dešros griežinėlius, viską troškinti, kol suminkštės. Pagardinti pagal skonį.
Naujausi komentarai