Šventiniai pusryčiai tėčiui – gurmaniškas patiekalas

Dažnai minime Motinos dieną, o tėtį pasveikinti jo dienos proga ne kiekvienas prisimena. Rodos, kad ir dovanoti nėra ką. Gėlės - nevyriška, brangesnę dovaną sunku išrinkti. Todėl siūlome skanią ir originalią, greitai paruošiamą dovaną tėčio dienos proga – pusryčius į lovą, kuriuos pagaminti užtruksite vos 20 minučių.

Dažnai minime Motinos dieną, o tėtį pasveikinti jo dienos proga ne kiekvienas prisimena. Rodos, kad ir dovanoti nėra ką. Gėlės - nevyriška, brangesnę dovaną sunku išrinkti. Todėl siūlome skanią ir originalią, greitai paruošiamą dovaną tėčio dienos proga – pusryčius į lovą, kuriuos pagaminti užtruksite vos 20 minučių.

Pusryčiai kaip restorane

Be lukšto virti kiaušiniai jau seniai pavergė gurmanų širdis ir skrandžius. Viena problema – juos išvirti sudėtinga ir reikalauja daug praktikos. Norėdami, kad jūsų pusryčiai tėčiui atrodytų, kaip patiekti prabangiame restorane, siūlome pasitelkti paprastą gudrybę, kuri niekada nenuvils verdant kiaušinius be lukšto.

Kaip gaminti

Pusryčiams reikės: kiaušinių, plastikinių maišelių arba maistinės plėvelės bei siūlo. Priedams naudokite druską, šviežiai maltus pipirus, kumpio gabalėlius arba lašišos juosteles ir įvairius žalumynus.

Paimkite maišelius, įdėkite juos į atskirus dubenius. Jei neturite maišelių, panaudokite maistinę plėvelę. Įpilkite šiek tiek aliejaus, tuomet įskelkite kiaušinį ir užberkite druskos, pipirų. Apiberkite kumpio gabalėliais arba lašišos juostelėmis. Jei mėgstate, viršų padenkite šviežiais žalumynais. Tuomet suimkite maišelį ar maistinę plėvelę taip, kad kiaušinis neišbėgtų pro kraštus ir užriškite siūlu. Įdėkite kiaušinius į verdantį vandenį ir virkite nuo 4 iki 8 minučių. Priklauso, kokius – skystus ar kietus – kiaušinius mėgstate. Išėmę iš vandens, nukirpkite maišelius ir išimkite kiaušinius. Patiekite ant salotų lapais papuoštos lėkštės.

Gurmaniški sumuštiniai

Jei norite, kad pusryčiai būtų sotesni ir atrodytų gurmaniškai, svieste paskrudinkite duoną. Pasūdytame vandenyje išvirkite šparagus bei apkepkite juos keptuvėje. Tuomet sudėkite šparagus ant apkeptos duonos, o ant jų – be lukšto virtą kiaušinį. Jei kiaušinius virėte be priedų, galite ant sumuštinio užberti kepto kumpio gabalėlių.

Namuose skrudinta kava

Patiekiant tokius pusryčius puikiai gomurį atgaivins namuose skrudinta kava. Ji netik numalšins troškulį, bet ir pripildys namus gaivaus aromato. Tam, kad ją pagamintumėte, parduotuvėje įsigykite jums patinkančių, neskrudintų kavos pupelių. Jas lengvai apskrudinkite keptuvėje ant vidutinės ugnies. Pakepintas kavos pupeles sumalkite. Į puodelį įberkite maltos kavos ir užpilkite verdančiu vandeniu.

Įdomu:

Lietuvoje Tėvo diena švenčiama birželio mėnesio pirmą sekmadienį. Šią dieną oficialiai pirmiausiai pradėjo švęsti JAV. Judėjimą tėvams pagerbti sukūrė 1910 m. Louisa Dodd. Jos motina mirė gimdydama šeštą vaiką ir tuomet jos tėvas vienas užaugino visus vaikus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? (receptai)

    Pavasaris ištraukė mus iš namų į sužaliavusią gamtą, tad ne vienas jau atidarė ir grilinimo sezoną – juk lauke gaminti ir valgyti visada skaniausia. Tiesa, norit šeimą nustebinti įspūdingesniu kepsniu, reikia iš ank...

    1
  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
Daugiau straipsnių