Savaitgaliui – naminė pasta su Carbonara padažu ir Crème brûlée

  • Teksto dydis:

Niekam ne paslaptis, kaip „Gardu Gardu“ laidos  šefas Gian Luca Demarco didžiuojasi itališka virtuve. Taip pat turbūt visi jau žino, kad Ali Gadžijevas yra aistringas prancūziškos konditerijos mylėtojas ir į ją gilinasi jau ne vienerius metus.

Taigi nenuostabu, kad savaitgaliui šefai siūlo labai gerai žinomus šių šalių patiekalus.

Italijos pasididžiavimas – naminė pasta su Carbonara padažu. Kaip pasakoja Gian Luca, šį patiekalą jam močiutė gamindavo net naktį. Visai nenuostabu, kad pas italus naminės pastos gali rasti praktiškai visada, taigi likdavo tik pagaminti padažą vos iš kelių ingredientų – rūkytos šoninės (Italijoje dažniausiai naudojamas Pancetta kumpis), sūrio ir kiaušinių. Vos keliolika minučių ir jau galima valgyti.

Visiems puikiai žinomą prancūzišką desertą Crème brûlée galima pamatyti daugelio restoranų meniu. Šis desertas yra puikus pasirinkimas vakarienės užbaigimui. Tačiau ar daug kas bando ją pasigaminti namuose? Dažniausiai yra šiek tiek prisibijoma. Tačiau Ali skatina pabandyti, kadangi procesas tikrai nėra toks sudėtingas. Pagaminti neužtrunka, tik reikės kantrybės laukiant, kol iškeps ir atvės. Tačiau tikrai verta pabandyti ir pasimėgauti namine vanile kvepiančiu Crème brûlée.

Dviejų kulinarinių pasaulių susitikimas šeštadienį 9.00 val. laidoje „Gardu Gardu“ per žiūrimiausią TV3 televiziją!

Naminė pasta su Carbonara padažu

Tešlai reikės

400 g miltų

5 kiaušinių

Padažui reikės:

150-200 g rūkytos šoninės

1 pilno kiaušinio

2 kiaušinių trynių

50 g Pecorino sūrio

Pipirų

Užbaigimui:

50 g Pecorino sūrio

Ant darbastalio ar į indą suberti miltus ir viduryje padaryti „šulinėlį“, į kurį reikia įmušti kiaušinius. Tuomet atsargiai maišyti iki vientisos masės.

Masę pabaigti minkyti ant miltais pabarstyto darbastalio. Minkyti tol, kol tešla visiškai nelips prie rankų ir taps elastinga. Suformuoti kamuoliuką ir įvyniojus į maistinę plėvelę arba uždengus medvilniniu rankšluosčiu leisti pailsėti.

Kol tešla „ilsisi“, galima pasiruošti padažą. Smulkiomis juostelėmis supjaustyti šoninę ir dėti kepti į gerai įkaitintą keptuvę. Kepti, kol šoninė apskrus. Kiaušinį bei trynius gerai išplakti su Pecorino sūriu ir pipirais. Palikti, kol išvirs pasta.

Lieka pasiruošti naminę pastą. Kuo ploniau iškočioti tešlą. Kočiojant nepagailėti miltų. Iškočiotą tešlą suvynioti, kaip vyniotinį, ir pjaustyti apie 3-4 mm pločio riekelėmis.

Į verdantį vandenį su šlakeliu alyvuogių aliejaus bei keliais žiupsniais druskos sudėti pastą ir virti 3 min.

Nukošti pastą, tačiau rekomenduojama palikti šiek tiek vandens. Supilti pastą į keptuvę su šonine ir šiek tiek pakaitinti. Viską perpilti į didelį indą, užpilti kiaušinio plakiniu ir gerai išmaišyti. Jei trūksta skysčio, įpilti likusio nuo pastos vandens.

Pastą su Carbonara patiekti gilioje lėkštėje ir užberti papildomai Pecorino sūrio.

Klasikinė Crème brûlée

Jums reikės:

500 g grietinėlės

100 g pieno

6 kiaušinių trynių

65 g cukraus

1 vanilės ankšties

50 g cukraus karamelizavimui

Puode iki virimo pakaitinti grietinėlę. Iš vanilės ankšties išimti sėklytes ir įdėti į grietinėlę. Taip pat supilti ir cukrų. Šiek tiek pamaišyti, kad ištirptų.

Kambario temperatūros kiaušinių trynius atsargiai permaišyti su šluotele, kad masė būtų vientisa, lygi,  tačiau ne puri ir be putų. Plakti nereikia, kadangi iškepusi Creme Brulee turi būti lygi, vientisa, be jokių oro tarpelių. Nuolat maišant po truputį pilti grietinėlę.  Išmaišyti iki vientisos masės. Jei atsirado putų, galima nukošti. Tuomet išpilstyti į norimus indelius. Juos sustatyti į skardą. Ant skardos užpilti vandens, kad apsemtų du trečdalius indelių aukščio. Kepti iki 105°C įkaitintoje orkaitėje 1 val. 30 min.

Iškepusią atvėsinti, apibarstyti „Crème brûlée“ paviršių cukrumi ir karamelizuoti.

Skanaus!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Med.

Med. portretas
Negalima valgyti tokio maisto kuriame yra begales ingridentu nes skrandis nesuvirškinta.Nesigundykite svetimų šalių maistu,nes kitu šalių maistas būna netinkamas kitiems.Valgau nuo seno žinomą maistą, kurį gamino močiutes, mama ir jaučiuosi puikiai.Nepripazistu kitų šalių maisto.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių