Savaitgalio pietums – žuvies kotletai ir biskvitinis vyniotinis su riešutais

  • Teksto dydis:

Po sunkios darbo savaitės šeštadienio rytą linksmai nusiteikę laidos vedėjai pradės gamindami tradicinius patiekalus kitaip – patobulinę ir įnešę naujų skonių bei spalvų.

Temperamentingasis virtuvės šefas Gian Luca Demarco iškeps tradiciškai skambančius, tačiau gerokai nuo „originalo“ nutolusius žuvies kotletukus. Patiekalo ingredientų gausa Gian Luca bandys pralenkti net Ali, o galutinį rezultatą jis pagardins gaiviu jogurtiniu padažu. Ali prisipažins, kad jis nustebintas šiuo kolegos bandymu ir net bandys šiuos kotletukus iškepti savo sūnui, kurį paprastai sunku įtikinti valgyti žuvį.

O tuo tarpu garsusis konditeris, įkvėptas visiems gerai žinomo Kuršėnų vyniotinio, pabandys improvizuoti ir iškepti purų biskvitinį vyniotinį su pieninio šokolado ir lazdyno riešutų kremu, dekoruotą karamelizuotais lazdyno riešutais. Žaismingas ir linksmas gamybos procesas netruks prabėgti, o rezultatas nustebins daugelį.

Kada virtas bulves su lupena reikia nulupti, o kada – ne, ir, kaip teisingai iškepti biskvitą, kad pavyktų susukti vyniotinį, bei kitos maisto gaminimo gudrybės – šį šeštadienį 9.30 val. televizijos laidoje „Gardu Gardu“ per TV3.

Menkės ir krevečių kotletukai su jogurto padažu

Kotletukams reikės:

– 300 g menkės filė

– 300 g nuluptų virtų krevečių

– 300 g virtų bulvių

– 150 g džiuvėsėlių

– 30 g šviežių špinatų

– 2 kiaušinių

– Žiupsnelio druskos

– Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

– Ypač tyro alyvuogių aliejaus kepimui

– Džiuvėsėlių apvoliojimui

Padažui reikės:

– 200 g graikiško jogurto

– Žiupsnelio smulkintų šviežių arba džiovintų krapų

– 0,5 citrinos žievelės

– Žiupsnelio druskos

– Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

Pirmiausia reikia pasiruošti padažą: sumaišyti jogurtą su žiupsneliu krapų, druskos, pipirų ir tarkuota citrinos žievele. Paviršių uždengti maistine plėvele ir palikti šaldytuve, kad jogurtas sugertų visų prieskonių skonius. 

Į virtuvinį smulkintuvą sudėti virtas bulves, kubeliais smulkintą menkę, krevetes, špinatus, įmušti kiaušinius, suberti džiuvėsėlius, įberti druskos ir pipirų. Viską sumalti iki vientisos masės. Geriausia naudoti nešaldytą žuvį ir krevetės, kad savyje turėtų mažiau drėgmes, nes tešla gali gautis per skysta ir reikės įdėti daugiau džiuvėsėlių ar net miltų. Šlapiomis rankomis formuoti kotletukus ir apvolioti juos džiuvėsėliuose.

Kepti keptuvėje įkaitintame aliejuje ant vidutinės kaitros. Apkepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Iškepusius nusausinti ant popierinio rankšluosčio. Galima papildomai pasiskrudinti krevečių patiekalo dekoravimui.

Patiekti su jogurtiniu padažu.

Skanaus!

Lazdyno riešutų vyniotinis

Biskvitui reikės:

– 50 g miltų

– 2 kiaušinių

– 2 kiaušinių trynių

– 80 g cukraus (kiaušiniams plakti)

– 2 kiaušinių baltymų

– 30 g cukraus (baltymams plakti

Kremui reikės:

– 150 g pieninio šokolado

– 100 g lazdynų riešutų praline pastos

– 360 g grietinėlės

Dekoravimui reikės:

– 200 g skrudintų karamelizuotų lazdyno riešutų

– Cukraus pudros apibarstymui

Pirmiausia reikia pasiruošti kremą. Prikaistuvyje užvirti grietinėlę. Dubenyje sumaišyti šokoladą su lazdyno riešutų pasta ir užpilti užvirusia grietinėle bei gerai išmaišyti iki vientisos masės. Paviršių uždengti maistine plėvele ir palikti šaldytuve, kad atvėstų.

Kiaušinius, kiaušinių trynius ir cukrų išplakti iki purios masės. Kiaušinių baltymus taip pat išplakti su cukrumi iki standžių putų. Abi mases atsargiai sujungti ir išmaišyti iki vientisos masės. Tada suberti miltus ir vėl viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Gautą masę paskleisti tolygiai vienodo storio sluoksniu ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos. Kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 7 minutes. Iškepusį biskvitą nuimti nuo skardos ir atvėsinti ant darbastalio.

Išimti atvėsusį kremą iš šaldytuvo ir išplakti iki purios masės. Paskleisti jį tolygiai ant atvėsusio biskvito paviršiaus ir pasilikti porą šaukštų kremo dekoravimui. Suvynioti vyniotinį ir paviršių aptepti likusiu kremu. Apiberti karamelizuotais lazdyno riešutais ir apibarstyti cukraus pudra.

Skanaus!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Emigrantas

Emigrantas portretas
Tie kotletukai kai ka primena:)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
  • Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)

    Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...

    1
Daugiau straipsnių