Savaitgalio pietums – ančių širdelės ir duonelės su grilyje keptomis daržovėmis

  • Teksto dydis:

TV3 laidos „Skaniai ir paprastai“ vedėjas profesionalus šefas Gediminas nenustoja stebinti ir siūlo pasigaminti Azijos įkvėptus patiekalus. Jie yra nuostabūs tuo, kad visada būna pilni skonių. Tikrai netrūks saldumo, aštrumo, rūgštelės ir sūrumo. Ypatingai turėtų suklusti širdelių mylėtojai, nes būtent joms bus skirtas pagrindinis dėmesys.

O grilyje Gediminas siūlo išsikepti nepaprastai greitai ir lengvai pagaminamas duoneles. Joms ypatingą skonį suteiks sviestas su žolelėmis, praturtins daržovės ant iešmelio, o viską vainikuos nuostabus jogurtinis padažas su kariu.

Visada įdomūs ir skanūs patiekalai bei šefo patarimai „Skaniai ir paprastai“ laidoje šeštadienį 9 val. per TV3.

Azijos įkvėptos ančių širdelės su žaliosiomis daržovėmis

Jums reikės (4 asmenims):

– 1 stiklinės basmati ryžių

– žiupsnelio druskos

– 150g ankštinių žirnių

– 200g šviežių šparagų

– 500g ančių širdelių

– 1/5 šaukštelio aitriosios paprikos

– 1/5 šaukštelio saldžiosios paprikos

– 1/5 šaukštelio malto kumino

– 1/5 šaukštelio malto muskato

– 1/5 šaukštelio cinamono

– 2 šaukštų kvietinių miltų

– 1 šaukšto kukurūzų krakmolo

– augalinio aliejaus gruzdinimui

– 1 stiklinės paruošto naudoti azijietiško padažo

– žiupsnelio druskos

Gaminimas

Ryžius supilti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti 12-15 minučių. Ryžiams išvirus juos nukošti ir palikti sietelyje, kad nugaruotų. Tuomet sudėti atgal į prikaistuvį. Tokiu būdu ryžiai nepervirs ir bus birūs. Ankštinius žirnius ir šparagus nuvalyti, stambiai supjaustyti ir nublanširuoti, t. y. 1-1,5 minutės apvirti verdančiame vandenyje ir nedelsiant atvėsinti lediniame vandenyje. Nublanširuotas žaliąsias daržoves nusausinti.

Švariai nuvalytas ančių širdeles perpjauti pusiau, pagardinti prieskoniais ir palikti 5-10 minučių pasimarinuoti. Tuomet apvolioti miltų ir krakmolo mišinyje ir gruzdinti įkaitintame aliejuje apie 1,5-2 minutes. Kad neliktų aliejaus pertekliaus, gruzdintas ančių širdeles sudėti ant maistinio popieriaus.

Į keptuvę įpilti paruošto naudoti azijietiško padažo. Jam įkaitus, sudėti gruzdintas ančių širdeles bei blanširuotas žaliąsias daržoves, paskaninti žiupsneliu druskos ir pakaitinti dar apie minutę. Taip paruoštas ančių širdeles patiekti su virtais ryžiais, paskaninti šviežia kalendra, žaliosios citrinos sultimis ar aitriąja paprika.

Duonelės su grilyje keptomis daržovėmis

Bemielėms duonelėms (4 vnt.) paruošti reikės:

– 260 g kvietinių miltų

– žiupsnelio druskos

– 235 ml verdančio vandens

– 60 g sviesto

– laiškinio svogūno ar česnako

Jogurtiniam padažui su kariu paruošti reikės: ·

– 1 stiklinės riebaus jogurto

– 2 šaukštelių kario miltelių

– žiupsnelio druskos ir maltų juodųjų pipirų

– 2 skiltelių česnako

– 1/2 žaliosios citrinos citrinos sulčių

Daržovių iešmeliams paruošti reikės: ·

– įvairių spalvų saldžiųjų paprikų

– cukinijos

– mėlynojo svogūno

– pievagrybių

– alyvuogių aliejaus

– žiupsnelio druska ir juodųjų pipirų

– 1-2 šaukštų balto balzaminio acto

Gaminimas

Miltus užpilti verdančiu vandeniu ir išmaišyti. Minkyti, kol tešla taps vientisa, uždengti drėgnu rankšluosčiu ir palikti „pailsėti“ apie 20 minučių. Tešlą padalinti į keturias dalis, kiekvieną gabalėlį suformuoti į rutuliuką, iškočioti ovalą, patepti minkštu sviestu ir apibarstyti smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis. Susukti į cilindrą, apversti, kad susukta tešla būtų vertikali ir suploti. Vėl iškočioti ovalą, patepti sviestu, pabarstyti žolelėmis, druska, susukti cilindrą ir apvertus suploti.

Prieš dedant į grilį, duoneles iškočioti ovalo formos, patepti aliejumi ir kepti iš anksto iki 200-250 laipsnių įkaitintame grilyje ant tiesioginės kaitros po maždaug 2 minutes iš kiekvienos pusės. Į jogurtą sudėti kario miltelius, trintą česnaką, išspausti žaliosios citrinos sultis, paskaninti druska bei šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišyti.

Daržoves supjaustyti kiek įmanoma panašesnio dydžio stambiais gabalėliais ir suverti ant vandenyje išmirkytų medinių iešmelių. Daržovių iešmelius patepti alyvuogių aliejumi, paskaninti prieskoniais ir kepti iš anksto iki 200 laipsnių įkaitintame grilyje apie 5-7 minutes, po kelias minutes iš kiekvienos pusės. Grilyje iškeptas daržoves pašlakstyti baltu balzaminiu actu. Grilyje keptas, dar šiltas duoneles patepti jogurtiniu padažu su kariu ir patiekti su grilyje keptais daržovių iešmeliais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

yja

yja portretas
nieko naujo, tradicinis gaminimo būdas. Tik vietoj paukštienos, jų subproduktas
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

  • Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? (receptai)

    Pavasaris ištraukė mus iš namų į sužaliavusią gamtą, tad ne vienas jau atidarė ir grilinimo sezoną – juk lauke gaminti ir valgyti visada skaniausia. Tiesa, norit šeimą nustebinti įspūdingesniu kepsniu, reikia iš ank...

    1
  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
Daugiau straipsnių