Aistringa kulinarijos mėgėja Gintarė Brakauskienė draugams nuolat dalydavo receptus. Galiausiai nusprendė, kad paprasčiau juos surašyti į tinklaraštį. Nuo šiol juos galės rasti ir portalo diena.lt skaitytojai.
Nors G.Brakauskienės darbas su maisto gaminimu niekuo nesusijęs, virtuvėje ji nesijaučia svetima – nuo pat vaikystės su močiute sukiojosi tarp puodų ir keptuvių. Todėl dabar, net kai gamina nuvažiavusi į svečius pas Italijoje gyvenančią mamą, meile maistui garsėjantys italai žarsto jai komplimentus. Ką jau kalbėti apie draugus Lietuvoje – pristigę fantazijos virtuvėje jie visi skambina Gintarei pasikonsultuoti.
"Vieną kartą jie man pasiūlė: sukurk tinklaraštį, ir nereikės kiekvienam siųsti receptų atskirai", – šypsojosi prisimindama idėjos gimimą jauna moteris. Šią mintį įgyvendinti ji nusprendė besilaukdama – tuomet gamindavo daugiau nei įprastai.
Dabar, praėjus trejiems metams, virtuvėje sukiojasi jos dviese – su mažąja Smilte. Kokius gardumynus jos ruošia Kalėdoms, galima išvysti internete adresu kaledos.diena.lt.
Pirmas pasiūlymas – kavos sausainiai
Reikės
170 g miltų, 55 g sviesto, 65 g cukraus pudros, 1 kiaušinio, 6 arbatinių šaukštelių ekspreso kavos (atvėsintos), 1 arbatinio šaukšelio tirpios kavos, žiupsnelio kukurūzų krakmolo.
Kaip pasigaminti
Sumaišykite sviestą, cukraus pudrą, tirpią kavą, ekspreso kavą ir kiaušinį. Viską išplakite, tada pamažu suberkite miltus ir krakmolą (krakmolas nebūtinas, tačiau jeigu bijote, kad sausainiukai išsileis, galite nors šiek tiek įberti dėl šventos ramybės). Sudėkite gautą masę į konditerinį maišelį ar švirkštą su žvaigždutės antgaliu, spauskite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos ir kepkite 170–180 laipsnių orkaitėje apie 12 minučių.
Naujausi komentarai