Reikės:
150 g miltų
100 ml pieno
75 g grietinės
2 kiaušiniai
50 g razinų
75 g sviesto
1/3 stiklinės vandens
200 g varškės arba varškės sūrio
šiek tiek druskos
40 g cukraus
1 nutarkuotos citrinų arba apelsinų žievelės
1 šaukštas aliejaus
2 šaukštai
2 šaukštai krakmolo
Gaminimas:
Sikapojame sviestą, suberiame miltus, druską, supilame aliejų ir lengvai pirštų galais minkome. Vėliau įpilame vandens ir gerai užminkome tešlą, suvoliojame į rutulį ir 1 valandą palaikome šaldytuve.
Kepimo formą ištepame sviestu. Formos dugną ir sieneles išklojame 2 mm storio tešlos sluoksniu.
Formą uždengiame kepimo popieriumi ir 5-10 min. kepame karštoje orkaitėje. Varškę pertriname arba sumalame, įmušame kiaušinius, sudedame grietinę, suberiame cukrų ir viską labai gerai išsukame.
Suberiame nuplautas, nusausintas razinas. Krakmolą ištirpiname šaltame piene, supilame į varškės masę ir išmaišome. Kepimo formą išimame iš orkaitės, nuimame kepimo popierių, sudedame varškės masę ir kepame 30 min. karštoje orkaitėje.
Galime tiekti karštą ir šaltą.
Skanaus!
Naujausi komentarai