Kartais norisi pasmalyžiauti ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. Siūlome puikų varškės blynelių receptą, kuris tiks ir pusryčiams ir vakarienei.
Reikės
2 kiaušinių,
3 valgomųjų šaukštų cukraus,
250 g pusriebės varškės,
2 valgomųjų šaukštų grietinės,
žiupsnelio druskos,
0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
100 g miltų,
aliejaus kepimui.
Paruošimo būdas
Kiaušinius suplakite su cukrumi šluotele. Ištrinkite su varške mediniu šaukštu.
Į tešlą įmaišykite grietinės ir druskos. Įberkite atskirame inde išmaišytus kepimo miltelius su miltais ir maišykite, kol tešla taps grietinės tirštumo.
Į įkaitintą keptuvę su aliejumi pilkite po valgomąjį šaukštą tešlos ir kepkite po kelias minutes kiekvieną pusę, kol blyneliai taps auksinės spalvos. Tiekite su grietine ir uogiene.
Naujausi komentarai