Prancūziškieji rageliai Pereiti į pagrindinį turinį

Prancūziškieji rageliai

2015-05-07 13:00 kauno.diena.lt inf.
Prancūziškieji rageliai
Prancūziškieji rageliai / Shutterstock nuotr.

Galbūt artėjant savaitgaliui galvodami apie gardžius pusryčius užsukime ne gardžių kruasanų, o produktų jiems pasigaminti? Juk švieži, namuose kepti desertai, visada daug gardesni.

Reikės:

50 g mielių,

300 ml šilto pieno,

100 g cukraus,

1 arbatinis šaukštelis druskos,

500 g miltų,

300 g sviesto,

miltelinio cukraus,

kiaušinio (plakiniui rageliams aptepti).

Paruošimo būdas

Mieles, cukrų ir šiltą pieną sumaišome ir palaukiame, kol mielės ištirps.

Didesniame dubenyje persijojame miltus su druska. Į sausus miltus supilame ištirpusias mieles su pienu ir cukrumi. Tešlą gerai išminkome, uždengiame švariu rankšluostėliu ir plėvele ir paliekame šiltoje vietoje kilti 1–2 val.

Per tą laiką pasiruošiame sviestą: tarp dviejų kepimo popieriaus ar maistinės plėvelės lakštų išmušame sviestą iki plono stačiakampio. Paruoštą sviestą dedame į šaldytuvą.
Iškilusią tešlą perminkome dar kartą, kad tešloje neliktų oro.

Ant miltais pabarstyto stalo iš mielinės tešlos kočiojame pailgą stačiakampį. Per vidurį tešlos dedame atšaldytą sviesto lakštą, uždengiame jį tešla, kad pasidarytų kvadratas.
Tešlą pasukame taip, kad viršutinis užlenktas tešlos šonas būtų dešinėje pusėje. Iškočiojame vėl ilgą stačiakampį, abu kraštus lenkiame iki vidurio ir perlenkiame pusiau. Tešlą dedame į maistinę plėvelę ir šaldome apie pusvalandį.

Iš atšalusios tešlos dar du kartus taip pat iškočiojame pailgą stačiakampį ir vėl taip pat sulankstome ir šaldome. Paruoštą sluoksniuotą tešlą paliekame šaldytuve per naktį.

Iš tešlos iškočiojame pailgą stačiakampį, supjaustome trikampėliais (turi išeiti per 20 trikampėlių). Nuo platesnio krašto susukame ragelius. Siauriausia dalis turi būti apačioje, kad ragelis kepdamas neatsivyniotų. Suvyniotus ragelius sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir paliekame apie 20 min. kilti.

Sviestinius ragelius aptepame kiaušinio plakiniu. Kepame 190 laipsnių karščio orkaitėje apie 10–15 min.

Iškepusius kruasanus galima apibarstyti milteliniu cukrumi, patiekti su mėgstamu džemu, klevų sirupu, uogiene, karštu šokoladu ar pan.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų