Išraiškingo skonio ir aromato trinta pomidorų sriuba su česnakais ir bazilikais.
Sudėtinės dalys:
Česnakas, 6 skiltelės
Alyvuogių aliejus, 2 v. šaukštai
Morkos, 2 vnt.
Svogūnas, 1 vnt.
Salieras, pagal skonį
Vištienos sultinys, 250 ml
Pomidorai (konservuoti), 400 g
Ryžių actas, 1 v. šaukštas
Saldžiosios paprikos, 1 a. šaukštelis
Bazilikas, pagal skonį
Malti pipirai, pagal skonį
Pienas, 1/2 stiklinės
Krapai, pagal skonį
Gaminimas:
Receptui bus reikalingi kepti česnakai (angl. roasted garlic). Jie be abejonės pripildys namus neprilygstamu aromatu! Kaip jei ruošiami? Pirmiausia nuo česnako šakniavaisio nulupame laisvas luobeles, perpjauname šakniavaisį su kartu prie stiebo prilipusiomis skiltelėmis pusiau. Dedame į aliuminio foliją, apšlakstome alyvuogių aliejumis ir pagardiname žiupsneliu druskos. Užlankstome folijos kraštus ir folijoje “įkalintą” česnaką pašauname į iki 180°C įkaitintą orkaitę kepti apie 30-40 min. Tuomet išimame iš orkaitės, išspaudžiame česnako minkštimą į mažą lėkštutę. Keptą česnaką naudojame sriuboms, troškiniams ir užpilams (ypač salotų) pagardinti bei tepti tiesiog ant itališkos duonelės… Šiuo atveju naudosime sriubai.
1. Į įkaitintą gilią keptuvę pilame šlakelį alyvuogių aliejaus – apkepame stambiai pjaustytas morkas ir svogūną. Supilame vištienos sultinį kartu su keletu smulkintų saliero stiebų. Verdame apie 10 min;
2. Tuo tarpu į dubenį supilame savose sultyse konservuotus pomidorus (be odelių), elektriniu trintuvu sutriname iki vientisos pomidorų tyrės;
3, Iš keptuvės nupilame sultinį į puodą, o daržoves (prieš tai pridėjus keletą šviežių baziliko lapelių, šviežių krapų bei sudėjus keptus česnakus) – sutriname elektriniu trintuvu ir taip pat grąžiname į puodą. Čia supilame pomidorų tyrę, pagardiname šaukštu ryžių acto, a.š. saldžiosios paprikos, žiupsneliu maltų lauro lapų, maltų pipirų. Verdame ant silpnos kaitros apie 10 min. tuomet įpilame 1/2 stiklinės pieno (sriuba įgaus švelnesnio skonio) ir verdame apie 5 min.
4. Valgome su skrebučiais!
Naujausi komentarai