Paukštienos kukuliai su apelsinų padažu Pereiti į pagrindinį turinį

Paukštienos kukuliai su apelsinų padažu

2015-02-10 14:45 kauno.diena.lt inf.
Paukštienos kukuliai su apelsinų padažu
Paukštienos kukuliai su apelsinų padažu

Kai norisi mėsos, bet ne per daug sunkios, mielai renkamės vištieną. O ją paruošti galime dar skaniau, nei įprastai, pagardindami apelsinų padažu.

Reikės

500 g vištos krūtinėlės,

2 valgomieji šaukštai aliejaus,

1 arbatinis šaukštelis džiovintų čiobrelių,

1 arbatinis šaukštelis džiovintų gelsvių,

20 g svogūnų laiškų (smulkintų),

kiaušinio,

2 g juodųjų pipirų,

2 kvapiųjų pipirų,

2 laurų lapelių,

svogūno,

česnako skiltelės,

druskos (žiupsnelio),

5 apelsinų (padažui),

3 valgomųjų šaukštų skysto medaus (padažui).

Paruošimo būdas

Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sumalkite.

Aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus, trintus česnakus ir svogūnų laiškus. Įmaišykite juos į maltą mėsą.

Įmuškite kiaušinį, suberkite džiovintas žoleles, pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite. Iš gautos masės drėgnomis rankomis formuokite kukulius, sumeskite į verdantį vandenį, įberkite po kelis juoduosius ir kvapiuosius pipirus, įdėkite laurų lapelius ir apie 20 min. virkite.

Paruoškite padažą: kruopščiai nuplaukite apelsinus, nuo vieno vaisiaus nutarkuokite žievelę, tada iš visų apelsinų išspauskite sultis.

Supilkite sultis į keptuvę, sukrėskite medų ir maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol gausite vidutinio tirštumo sirupą.

Iš sultinio išgriebtus maltinius tiekite aplietus karštu padažu su šviežių daržovių salotomis.

Naujausi komentarai

Komentarų nėra

Daugiau naujienų