Nori – gali atrasti: veganiškas tiramisu

  • Teksto dydis:

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės desertas.

Veganams tinkanti tiramisu versija – viena iš alternatyvų, koks gali būti tiramisu be kiaušinių, pieno produktų, netgi cukraus. Šiuo desertu galima mėgautis be sąžinės graužimo!

Dviem pyragaičiams reikės:

75 g miltų

50 g avižinių miltų

1/2 šaukštelio kepimo miltelių

žiupsnelio druskos

3 šaukštų kokosų aliejaus

3 šaukštų agavų sirupo

60 ml augalinio pieno

75 ml stiprios kavos (biskvitų sulaistymui)

Kreminiam sluoksniui reikės:

200 g silken tofu

3 šaukštų agavų sirupo

3 šaukštų riešutų sviesto

1/2 šaukštelio tirpios kavos granulių

vanilės

žiupsnelio druskos

kakavos miltelių (pabarstymui)

Kaip gaminti. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C laipsnių. Inde sumaišykite biskvito ingredientus: kvietinius miltus, avižinius miltus, kepimo miltelius ir druską. Supilkite pašildytą kokosų aliejų, augalinį pieną, agavų sirupą ir išmaišykite iki vientisos masės. Gerai išmaišytą tešlą supilkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Idealiausia kepimo forma šiam kiekiui – 20cm x 12cm. Kepkite apie 15 minučių. Iškepusį palikite pilnai ataušti.

Kremo paruošimas. Kiek įmanoma labiau nusausinkite silken tofu. Visus kreminio sluoksnio ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą su S peiliuku ir sumalkite iki vientisos masės. Metaline formele iš biskvito išspauskite apskritimą, gautą apskritimą perpjaukite pusiau. Dėkite biskvito pagrindą, suliekite kava, užtepkite kreminį sluoksnį. Taip pakartokite du kartus. Viršų pabarstykite kakavos milteliais. Galima valandai įdėti į šaldiklį, kad galėtumėte lengviau išimti iš formos.

Skanaus!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Žmonijos nuodijimas.Be saldumynų galimą gyventi, šventėm galima visokio torto.O saldumyno užsinorėjus ,uztenka arbatinio šaukštelio medaus.Tu blynų saldžių kasdieniai nereikia ,prie kavos galima ir dviejų kasniu sumuštinuka suvalgyti , nebūtinai torto ar sausainio.Man skanausia prie kavos pora kasniu vytintos dešros.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
  • Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)

    Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...

    1
Daugiau straipsnių