- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės desertas.
Veganams tinkanti tiramisu versija – viena iš alternatyvų, koks gali būti tiramisu be kiaušinių, pieno produktų, netgi cukraus. Šiuo desertu galima mėgautis be sąžinės graužimo!
Dviem pyragaičiams reikės:
75 g miltų
50 g avižinių miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
3 šaukštų kokosų aliejaus
3 šaukštų agavų sirupo
60 ml augalinio pieno
75 ml stiprios kavos (biskvitų sulaistymui)
Kreminiam sluoksniui reikės:
200 g silken tofu
3 šaukštų agavų sirupo
3 šaukštų riešutų sviesto
1/2 šaukštelio tirpios kavos granulių
vanilės
žiupsnelio druskos
kakavos miltelių (pabarstymui)
Kaip gaminti. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C laipsnių. Inde sumaišykite biskvito ingredientus: kvietinius miltus, avižinius miltus, kepimo miltelius ir druską. Supilkite pašildytą kokosų aliejų, augalinį pieną, agavų sirupą ir išmaišykite iki vientisos masės. Gerai išmaišytą tešlą supilkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Idealiausia kepimo forma šiam kiekiui – 20cm x 12cm. Kepkite apie 15 minučių. Iškepusį palikite pilnai ataušti.
Kremo paruošimas. Kiek įmanoma labiau nusausinkite silken tofu. Visus kreminio sluoksnio ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą su S peiliuku ir sumalkite iki vientisos masės. Metaline formele iš biskvito išspauskite apskritimą, gautą apskritimą perpjaukite pusiau. Dėkite biskvito pagrindą, suliekite kava, užtepkite kreminį sluoksnį. Taip pakartokite du kartus. Viršų pabarstykite kakavos milteliais. Galima valandai įdėti į šaldiklį, kad galėtumėte lengviau išimti iš formos.
Skanaus!
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Šeši patarimai, kaip pasigaminti burnoje tirpstantį mėsainį
Tobulai iškeptam mėsainiui atsispirti gali nedaugelis. Tam, kad mėsainis tiesiog tirptų burnoje, svarbu ne tik kokybiški ingredientai, bet ir keli triukai, kuriais šiam, iš pažiūros paprastam patiekalui, suteiksite naujų spalv...
-
Kai maisto gamyba teikia malonumą tiek sau, tiek kitiems1
Šefas Edvinas Černiauskas jau šešerius metus tiek sau, tiek kitiems gamina augalinį maistą ir moko to visus norinčius, dalijasi savo žiniomis mokymuose ir feisbuko paskyroje „Saldi druska“. Vyro teigimu, įvairiausių rece...
-
Grilis – ne tik mėsai: kaip teisingai skrudinti daržoves, vaisius, tofu ir augalinius paplotėlius?1
Lietuvių skonio receptoriams puikiai pažįstama visa gausybė ant grilio ruoštų mėsos patiekalų, tačiau populiarėjant augalinei mitybai, sparčiu tempu kinta ir tėvynainių požiūris į grilio valgių asortimentą. Nenustebkite iš jų l...
-
Ką skanaus iškepti vaikams?
Tinklaraščio „Svečiuose pas Godą“ autorės Gerdos Morozovienės šeimoje kepimas ant kepsninės – mėgstama veikla, į kurią noriai įsitraukia visi nariai. Tačiau vaikus norisi nustebinti ne tik gardžiais, bet ir sveikatai...
-
Vitaminų šaltinis – agrastai: naudokite juos ne tik uogienėms1
Šviežio derliaus agrastai – jau pasirodė parduotuvių lentynose. Šios gėrybės – nuo seno lietuvių vertinamos, tačiau pastaruoju metu kiek primirštos. O veltui. Šios sodo gėrybės ne tik skanios, bet ir ypatingai v...
-
Joninių vaišės – proga pasireikšti fantazijai1
Joninės neatskiriamos nuo būrio draugų, smagaus laiko gamtoje ir, žinoma, skanaus maisto, dažniausiai ruošiamo virš laužo žarijų ar grilyje. Dalijamės patarimais, kaip ir ką pasigaminti gamtoje, kad maistas būtų gardus, o patenkinti l...
-
Valgykite žalią, kepkite ar troškinkite – tik prisiminkite vieną taisyklę apie jautieną5
Pasaulyje yra ne viena šalis, kuri didžiuojasi savo jautienos ir iš jos pagamintų patiekalų kokybe. Pavyzdžiui, Teksaso valstijoje esantis Herefordo miestas net vadinamas pasaulio jautienos sostine ir juokaujama, kad čia gyvena daugiau jau...
-
Penki itališki receptai, kurie įkvėps dažniau ir įvairiau virtuvėje naudoti citrinas1
Citrinmedžiai klesti šiltame, sausame Viduržemio jūros klimate, todėl citrinos šių regionų kulinarijoje užima ypatingą vietą. Didele meile citrinoms pasižymi italai – jas galima atrasti pačiuose netikėčiausiuose maisto ir gėri...
-
Vasaros karalienė – braškė: nekaloringa ir gaivi2
Žinoma, visų pirma skubėsime braškių atsivalgyti – kai tik į valias bus savų, lietuviškų. Paskui jau suksime galvą, ką skanaus iš jų pagaminti, kokių atsargų paruošti žiemai. Braškių mėnuo ne tik ragina i...
-
Naminiai ledų kokteiliai – greita, gaivu ir paprasta: išbandykite tris receptus
Šiltą vasaros popietę nieko nėra geriau nei gaivinantis ledų kokteilis. Be to, šį gėrimą paprasta pasigaminti namuose: tereikia ledų, pieno, sezoninių vaisių, uogų ar kitų mėgstamų priedų, o ieškantiems įmantresnių skoni...