- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Jums reikės (2 porcijoms):
2 didelių arba 4 nedidelių tortilijų (galima naudoti be gliuteno – vien tik iš kukurūzų miltų);
1 avokado;
2/3 puodelio ryžių;
200-300 konservuotų raudonųjų pupelių (galima iškart naudoti pomidorų padaže konservuotas pupeles);
kelių šaukštų pomidorų padažo pupelėms;
jalapeno pipirų pagal skonį;
kelių saujų špinatų lapelių;
kelių vidutinio dydžio pomidorų;
pusė raudonos paprikos;
1/3 violetinio svogūno;
žalios citrinos arba citrinos;
druskos, pipirų, meksikietiškų prieskonių;
konservuotų kukurūzų (pasirinktinai).
Gaminimas. Pirmiausia pagal nurodymus ant pakuotės verdame ryžius (rekomenduojame pavirti 5-8 minutes, o paskui palikti uždengtus maždaug 15-20 min ir jie pabaigia virti patys, išlieka birūs).
Virtas arba konservuotas pupeles pašildome su pomidorų padažu ir meksikietiškais prieskoniais. Nuplauname špinatus. Pomidorą supjaustome kubeliais, kartu su paprika bei smulkiai pjaustytu violetiniu svogūnu, skaniname žaliųjų citrinų arba citrinos sultimis, druska, pipirais, išmaišome.
Avokadą perpjauname pusiau, išimame kauliuką, supjaustome kaip nuotraukoje arba nulupame, supjaustome kubeliais ar juostelėmis.
Viską komponuojame lėkštėje aukštais kraštais. Jei naudojate didesnes tortilijas, galite suplėšyti jas į mažesnius gabalėlius, pašildyti orkaitėje arba ant sausos keptuvės, tačiau taip pat galite susukti visus ingredientus į tortilijos vidų.
P.S. Taip pat šiame patiekale puikiai derėtų ir suteiktų papildomos spalvos švieži arba konservuoti kukurūzai.
Skanaus!
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Cukinijos – rugpjūčio derliaus pirmūnės: kodėl jas verta įtraukti į valgiaraštį?
Tarp visų rugpjūčio sodo gėrybių kone daugiausiai aplodismentų susižerti galėtų cukinija. Nors daugelis augintojų kartais nebežino, kokiame kulinariniame amplua cukinijas išmėginti šį sezoną, gastronomai ir mitybos ekspertai primena...
-
Įminta didžioji mįslė: kaip pjaustyti svogūnus, kad neašarotų akys3
Be svogūnų neįsivaizduojami daugelis patiekalų: jie dedami į sriubas, troškinius, karius, svogūnais gardinamos salotos, užtepėles, mėsainiai, įvairiausi žuvies ar mėsos patiekalai. Ir nors juos pjaustant neretam ištrykšta a&sca...
-
Šefas K. Krivickas: barbekiu – ne gaminimo, o gyvenimo būdas11
Vasara – metas, kai visi – mokantys, ir nemokantys, mėgėjai ir profesionalai – kepa ant kepsninių, grilių ir kitokios įrangos. Tad apie maisto gamybą virš gyvos ugnies kalbiname šios srities profesionalą, maisto tinklara&...
-
Bandelės gali būti sveikatai palankios!
Šviežiai iškeptų bandelių kvapas suviliotų bemaž kiekvieną. O kur dar purus ir minkštas vidus, traški plutelė... Tačiau kaip dažnai taip ir pasitenkiname tik kvapu? O jei dar ir kūno formų dailesnių norime. Faktas, bande...
-
Užsišaldę uogų ne tik pasiruošite šaltajam sezonui, bet ir sutaupysite
Vidurvasaris – pats uogų derliaus pikas, tad jų ne tik miške, bet ir soduose dabar daugiausia. Norintiems sutaupyti sezoniškumą pravartu išnaudoti uogų konservavimui, mat vietoje užauginto derliaus kainos visada bus mažesnės u...
-
Sveikesni ir greičiau paruošiami balandėliai su grikiais – tokių dar nesate ragavę!3
Balandėliai – tradicinis, lietuvių itin mėgstamas patiekalas. Kiauliena, ryžiai, bulvės, sotus padažas. O kur dar daug darbo reikalaujantis patiekalas... O ar kada bandėte sveikesnių bei greičiau pagaminamų balandėlių receptą? Maisto technol...
-
Konservavimo sezono pradžia: naudingi patarimai ir trys netradiciniai receptai
Vasarą ne tik mėgaujamės šviežiomis sodo ir daržo gėrybėmis, bet ir jas pradedame ruošti žiemai. Ir nors iš pažiūros konservavimas gali pasirodyti ilgas ir sudėtingas procesas – daržovių ir vaisių užsikonservuoti galim...
-
Nori – gali atrasti: tofinienė2
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime ...
-
Lašišos pjausniai: gaminkite kapotinį, derinkite su šviežiais vaisiais ir keptomis daržovėmis1
Visi žinome – žuvies patiekalus valgyti būtina. Juolab kad juose gausu vitaminų, mineralų bei maistinių medžiagų, kurios itin svarbios sveikam organizmo vystymuisi. Vieni iš tokių patiekalų – greitai ir lengvai paruošiami la...
-
Kultūrizmo čempionė pasidalijo purių ir sočių veganiškų varškėčių receptu4
Sveikos mitybos entuziastai visame pasaulyje vis dažniau pasuka augalinės mitybos keliu, ji sparčiai populiarėja ir Lietuvoje. „Vasarą veganiškai maitintis yra kur kas lengviau ir smagiau, nes įvairiausių šviežių produktų apstu &n...