Nori – gali atrasti: kriaušių ir riešutų traputis

  • Teksto dydis:

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės desertas.

Jeigu tingisi kepti įmantrų pyragą, bet visgi norisi kažko skanaus, saldaus, tai šis traputis puikus sprendimas! Į šį paplotį visai nedėta cukraus, nes kriaušės ir taip saldžios, o orkaitėje dar pasikaramelizuoja.

Jums reikės:

1 1⁄2 puodelio viso grūdo miltų

100 g atšaldyto sviesto (augalinio)

Kelių šaukštų ledinio vandens (kol masė pasidaro minkoma)

Žiupsnelio druskos

5 nedidelių kriaušių

Saujelės graikinių riešutų

Kaip gaminti:

Į dubenį suberiame miltus, įtarkuojame ar įpjaustome sviestą, įberiame druskos, išmaišome miltuose. Supilame ledinį vandenį ir išminkome tešlą iki vientisos masės. Jei lieka sausų miltų, dar įpilame vandens. Išminkytą tešlą dedame į šaldytuvą pusvalandžiui.

Supjaustome kriaušes nedideliais gabalėliais. Įkaitiname orkaitę iki 180°C. Ištraukiame tešlą, dar truputį paminkome, tuomet iškočiojame vidutinio storumo blyną. Dedame kriaušes rateliu, paliekant tarpus nuo kraštų. Užlenkiame kraštus iš visų pusių. Riešutus pasmulkiname ir pabarstome ant kriaušių. Šauname pyragą į orkaitę ir kepame apie 40 min.

Galite daryti ir dar paprasčiau, nei nurodoma recepte – paimti bemielės šaldytos tešlos ir bet kokių uogų ar vaisių, iškočioti blyną, į jį sudėti tai, ką turite, užlenkti kraščiukus, o jei vaisiai ar uogos rūgštoki – juos galite apibarstyti cukrumi.

Skanaus!



NAUJAUSI KOMENTARAI

  • Skelbimai
  • Pranešk
    naujieną
  • Portalo
    svečias
  • Orai
  • TV
    programa
  • Žaidimai
  • Horoskopai
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

Galerijos

Daugiau straipsnių