- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės gėrimas.
Maca – peruvinės pipirnės milteliai – puikus skaidulinių medžiagų ir baltymų šaltinis. Šie milteliai yra vitaminų gausus supermaistas, kurių rekomenduojama vartoti iki 30 g (dviejų valgomųjų šaukštų) per dieną.
Reikės:
65 g avižinių dribsnių
3 mažų bananų
šaukšto riešutų sviesto
20 g maca miltelių
1/2 stiklinės augalinio pieno (tarkim, ryžių)
Gaminimas. Visus ingredientus sudėkite į kokteilinę ir sutrinkite iki vientisos masės. Augalinio pieno kiekį reguliuokite pagal norimą tirštumą.
Skanaus!
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Patiekalas, kuris privers nusikelti į Italiją: Gian Luca pasidalijo receptu savaitgalio pietums2
Smidrai daugeliui lietuvių vis dar atrodo neatrasta daržovė, tad šio sekmadienio TV3 laidos „La maistas“ vedėjas Gian Luca Demarco su ja pakvies susipažinti iš arčiau. Žinomas virtuvės šefas kartu su smidrus auginančia...
-
Grilio sezonas: kurkite savo skanias istorijas1
Gyvenimas persikėlė į lauką – grilio sezonas įsibėgėja. Pikantiškas dūmo kvapas vilioja ne tik patyrusius grilintojus, bet ir naujokus. Nebijokite eksperimentuoti – kepkite ant grilio kuo dažniau! Tai smagus maisto gaminimo ir bendr...
-
Veganiškas desertas: avinžirnių pyragas su džiovintais vaisiais
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Organizacija „Gyvi gali“ ir projektas „Nori gali“ Jums į savo racion...
-
Konditerei paklūsta įnoringiausi kepiniai (receptai)
Instagramo paskyros „Maistoteka“ įkūrėja Giedrė Pečenkienė, kaip pati sako, – konditerė savamokslė, nors mokymų ir kursų diplomų prikauptas pilnas stalčius. Gaminti saldumynus pradėjusi po pirmo sūnaus gimimo, ji klimpo vis gili...
-
Pusryčių mados sparčiai keičiasi: kas turėtų būti lėkštėje?3
Nors rytais visi skubame, skirti laiko skaniems ir maistingiems pusryčiams tikrai verta. Tai patvirtina ir tinklaraščio „Pusryčiams“ autorė Gabrielė Žutautaitė, kuri stengiasi, kad pusryčių lėkštėje netrūktų ne tik maisti...
-
Nori – gali atrasti: gaivūs šaltibarščiai su sojų pienu3
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums ...
-
Nori – gali atrasti: baklažanų ir paprikos troškinys
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums ...
-
A. Pulmickienė: mažiau švaistymo, daugiau skonių
„Pastebėjau, kad naujų patiekalų idėjų man lengviausiai kyla žvelgiant į šaldytuve užsilikusius produktus“, – juokiasi Aušra Pulmickienė. Ilgus metus vengusi virtuvės, galiausiai ji pamėgo gaminti maistą ir netgi ėm...
-
Ukrainietiški patiekalai įtinka ir lietuvių skoniui (receptai)
Vaikystėje ruošti maistą mokęsis iš mamos, Hendrikas Grincevičius gamina jau daugiau nei penkiolika metų. Išbandęs įvairiausių šalių virtuves, pastaraisiais metais šefas gilinasi į ukrainietiškų patiekalų s...
-
Garsiausia Lietuvos konditerė J. Zvonkuvienė: noriu dalytis tuo, ką pati esu išmokusi5
Jos karjeros pradžioje būdavo dienų, kai miegoti nueidavo trečią nakties, o šeštą ryto vėl būdavo darbe. Ir taip – mėnesių mėnesiais. „Šiandien aiškiai žinau: šitaip negalima, kai jėgos taip eikvojamo...