- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ į savo racioną įtrauksite daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas patiekalas.
Jums reikės:
3 jaunų cukinijų
puodelio juodųjų ryžių (kuo puikiausiai tinka bet kokie)
tofu pakelio
svogūno
geros saujos žirnelių
česnako skiltelės
sojų padažo
augalinio sūrio „Violife“
prieskonių
gražgarsčių salotų (pateikimui)
kanapių sėklų (pateikimui)
Kaip gaminti:
Pirmiausia išvirkite ryžius. Kol virs ryžiai, galite pasiruošti tofu. Supjaustykite smulkiais gabalėliais ir pakepinkite įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus, kad apskrustų. Kai tofu apskrus, įmaišykite sutrintą česnako skiltelę ir įpilkite kelis šlakelius sojos padažo. Pakepkite dar kelias sekundes ir nukelkite keptuvę nuo ugnies.
Atskirai apkepinkite svogūnus. Viską sumaišykite: ryžius, žirnelius (galite trumpai apvirti, tačiau galite naudoti ir šaldytus), svogūnus ir tofu gabaliukus. Pagardinkite savo mėgstamais prieskoniais.
Orkaitę įkaitinkite 180 laipsnių. Žalias jaunas cukinijas perpjaukite pusiau, šaukštu išskobkite vidų ir sudėkite į kepimo skardą, išklotą sviestiniu popieriumi. Šaukšteliu sudėkite paruoštą ryžių-tofu įdarą, uždėkite tarkuoto sūrio ir kepkite orkaitėje apie 30 min.
Skanaus!
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Šokoladas – ne tik desertams: trys receptai, kur pasitelkti šį slaptąjį ingredientą
Šokoladas aitriųjų paprikų troškinyje su jautiena? Iš pirmo žvilgsnio toks derinys gali atrodyti abejotinas, tačiau šokoladas nusipelno garbingos vietos virtuvėje ne tik gaminant pyragus, sausainius ir desertus. Kakavos pupel...
-
Rūkyta žuvis: mėgaukimės, bet nepiktnaudžiaukime (receptai)
Išvykos prie jūros ar savaitgaliai prie ežero daugeliui neatsiejami nuo iš tolo sklindančio rūkytos žuvies aromato. Dažnai tokia žuvis būna sūroka, todėl sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelien...
-
Nemirštanti klasika: trys patiekalai iš šviežių bulvių pusryčiams, pietums ir vakarienei1
Nesvarbu, kaitina karštis ar pila lietus – patiekalai iš bulvių yra neatsiejami nuo lietuvių stalo. Paprastai bulves lietuviai valgo pietums ar vakarienei, tačiau, pavyzdžiui, Ispanijoje šios daržovės mėgstamos net ir pusryči...
-
Šeši patarimai, kaip pasigaminti burnoje tirpstantį mėsainį
Tobulai iškeptam mėsainiui atsispirti gali nedaugelis. Tam, kad mėsainis tiesiog tirptų burnoje, svarbu ne tik kokybiški ingredientai, bet ir keli triukai, kuriais šiam, iš pažiūros paprastam patiekalui, suteiksite naujų spalv...
-
Kai maisto gamyba teikia malonumą tiek sau, tiek kitiems1
Šefas Edvinas Černiauskas jau šešerius metus tiek sau, tiek kitiems gamina augalinį maistą ir moko to visus norinčius, dalijasi savo žiniomis mokymuose ir feisbuko paskyroje „Saldi druska“. Vyro teigimu, įvairiausių rece...
-
Grilis – ne tik mėsai: kaip teisingai skrudinti daržoves, vaisius, tofu ir augalinius paplotėlius?1
Lietuvių skonio receptoriams puikiai pažįstama visa gausybė ant grilio ruoštų mėsos patiekalų, tačiau populiarėjant augalinei mitybai, sparčiu tempu kinta ir tėvynainių požiūris į grilio valgių asortimentą. Nenustebkite iš jų l...
-
Ką skanaus iškepti vaikams?
Tinklaraščio „Svečiuose pas Godą“ autorės Gerdos Morozovienės šeimoje kepimas ant kepsninės – mėgstama veikla, į kurią noriai įsitraukia visi nariai. Tačiau vaikus norisi nustebinti ne tik gardžiais, bet ir sveikatai...
-
Vitaminų šaltinis – agrastai: naudokite juos ne tik uogienėms1
Šviežio derliaus agrastai – jau pasirodė parduotuvių lentynose. Šios gėrybės – nuo seno lietuvių vertinamos, tačiau pastaruoju metu kiek primirštos. O veltui. Šios sodo gėrybės ne tik skanios, bet ir ypatingai v...
-
Joninių vaišės – proga pasireikšti fantazijai1
Joninės neatskiriamos nuo būrio draugų, smagaus laiko gamtoje ir, žinoma, skanaus maisto, dažniausiai ruošiamo virš laužo žarijų ar grilyje. Dalijamės patarimais, kaip ir ką pasigaminti gamtoje, kad maistas būtų gardus, o patenkinti l...
-
Valgykite žalią, kepkite ar troškinkite – tik prisiminkite vieną taisyklę apie jautieną5
Pasaulyje yra ne viena šalis, kuri didžiuojasi savo jautienos ir iš jos pagamintų patiekalų kokybe. Pavyzdžiui, Teksaso valstijoje esantis Herefordo miestas net vadinamas pasaulio jautienos sostine ir juokaujama, kad čia gyvena daugiau jau...