- DMN inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Šiandien populiaraus interneto naujienų portalo kaunodiena.lt skaitytojas Paulius Strasevičius siūlo pasigaminti itin skanaus obuolių pyrago. Anot P.Strasevičiaus, tai originaliausi ir skaniausi saldūs pusryčiai, kokius jam teko gaminti. Tokie pusryčiai – tai obuolių pyragas, paruošiamas vos per 10 min.
4 šaukštai karamelės (jos gaminimo receptas pateikiamas žemiau),
1 didelis obuolys,
4 riekutės sumuštinių duonos,
3 šaukštai mėgstamos varškės,
1 kiaušinis.
Keptuvėje (skrudintuve) paskrudinti duonos riekeles, o smulkiai supjaustytus obuolius kartu su karamele troškinti porą minčių ir gautą masę supilti į dubenį. Paskrudintos duonos riekelę ištepti varške ir uždėti ant viršaus karamelinę masę su obuoliais. Ant viršaus dėti varškės mase išteptą duonos riekutę. Dėti ją išteptąja puse ant jau paruoštos riekės. Gerai suspaustas riekeles pamirkyti kiaušinio plakinyje. Abu tokius suvožtinius šauti į orkaitę (180 laipsnių), kol apskrus. Siūloma valgyti šiltą su ledais.
Karamelės paruošimas:
300 ml grietinėlės,
5 šaukštai cukraus,
2 šaukštai sviesto.
Paskrudinkite visus 4 duonos gabalėlius (aš skrudinau keptuvėje). Tuomet susmulkiname obuolius ir sudedame 5 karamelę paptroškinti keletai minučių. Visą gautą masę supilame į dubenį. Paskrudintą duoną ištepame varške ir dedame karamelę su susmulkintais obuoliais. Ant viršaus sudedame duoną, išteptą varškės mase. Tuomet gerai suspaudžiame duoną ir pamirkome kiaušinio plakinyje. Šauname viską kelioms minutėms į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Patiekalą galite patiekti su ledais, apipilkite namuose pagaminta karamele. Skanaus!
Turite mėgstamą receptą? Dažnai tenka gaminti? Siųskite savo receptus su nuotraukomis el. pašto adresu: receptas@diena.lt.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas
Visuomenei vis labiau domintis tvarumu, populiarėja klimatui nekensminga vietinė (klimatariška) mityba. Klimatarai didelį dėmesį skiria augaliniam maistui, sezoniniams ir vietiniams produktams, siekdami sukurti kuo mažiau taršos. ...
-
Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas
Tvarumo idėjos vis labiau įsitvirtina daugelio gyvenime. Tvaraus maisto akademijos mentoriaus, „Michelin“ gido įvertinto restorano šefo Justino Kapkovičiaus požiūriu, tvarumas virtuvėje – labai plati sąvoka, maisto nešva...
-
Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas (receptai)
Rudens sezonu mūsų kasdieniai įpročiai keičiasi: šilumos ir jaukumo norisi ne tik aprangoje, bet ir lėkštėje. Mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė primena, kad tinkamai parinktas maistas šiuo laikotarpiu gali padėti išl...
-
Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės (receptai)
Dažniau valgyti žuvį ar jūros produktus – vienas paprasčiausių būdų sveikiau maitintis nesiimant drastiškų pokyčių savo mitybos įpročiuose. Kad su malonumu žuvį pietums ar vakarienei valgytų visa šeima, renkantis rūš...
-
Ant stalo – kiaulienos nugarinė (receptai)
Kas kitas vis labiau vėstant orams suteiks geresnės nuotaikos ir savijautos nei virtuvėje garuojantys maistingi ir gardūs patiekalai? Kiaulienos nugarinė – maistingas ir universalus ingredientas, puikiai tinkantis skirtingiems patiekalams gaminti. ...
-
Virtuvė pakvips obuoliais (receptai)
Obuoliai tarp rudens gėrybių – populiariausi. Ne veltui – nors daugeliui jie siejasi su saldžiais kepiniais, turbūt nėra patiekalo, kurio šie vaisiai negalėtų papildyti. Jie puikiai tinka ir padažams, salotoms, dera prie įvairių m...
-
Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu
Jau nieko nebestebina, kai maistas puošiamas džiovintomis arba šviežiomis gėlėmis, jų žiedlapiais. Kai kurios gėlės iš tiesų patiekalui suteikia išskirtinumo, tačiau ne visos yra valgomos, o kai kurių žiedai gali sukelti...
-
Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą1
Įsibėgėjant rudeniui, daugelis iš mūsų ima ruoštis šaltajam sezonui. Po gausaus derliaus daržovių konservavimas yra vienas pagrindinių virtuvės darbų. Šaltuoju sezonu mūsų organizmui itin naudingas fermentuotas maistas. ...
-
Prikelkite duoną antram gyvenimui (receptai)
Duona ir kepiniai yra kasdieniai produktai, kuriuos mėgstame šviežius, traškius ir minkštus. Tačiau vos iš jų išgaruoja drėgmė, kepiniai greitai pasensta ir pradeda kietėti. Tačiau, žinomo keliautojo ir kulinaro Vyta...
-
Humusas – tobulas mūsų organizmui (receptai)4
Įvairių pasaulio kraštų virtuves išbandyti mėgstantys lietuviai nebejotinai jau spėjo atrasti vieną pagrindinių Artimųjų Rytų virtuvės patiekalų – humusą. Šio iš avinžirnių gaminamo produkto skoninės, maistin...