Vilniuje dygsta vegetariškus ar ekologiškus patiekalus siūlančios maitinimo įstaigos. "Dabar tokia mada, o man, pavyzdžiui, reikia mėsos", – nukirto prieš mėnesį A.Mickevičiaus gatvėje atidarytos užeigos "Mėsos namai" vienas savininkų Paulius.
Kepsniai, kotletai, žlėgtainiai iš jautienos, kiaulienos, veršienos ar vištienos – mėsos mėgėjams valgiaraštis turėtų palikti įspūdį. O kaip, jei užsuks vegetarai? Paulius tikino, kad laukia ir jų – paruoštų jiems patiekalą iš garnyrui skirtų produktų. Be to, čia taip pat yra žuvies patiekalų.
Kainos "Mėsos namuose" nemažos. Pagrindinio patiekalo vidutinė kaina – apie 25 litai. Keletas patiekalų yra ir už kiek kuklesnes sumas – nuo 16 litų. Dienos pietų kompleksas, kurį sudaro sriuba ir patiekalas, – 10 litų.
"Mėsainis su bulvėmis pas mus – 16 litų, juos labai mėgsta jaunimas. Nemanau, kad tai labai brangu. Greito maisto restoranuose už didelį kompleksą gali tekti sumokėti ir brangiau, o pas mus visi produktai natūralūs", – įsitikinęs Paulius.
Stebina ir Kijevo kotleto kaina – 25 litai. Tačiau užeigos savininkas tvirtina, kad niekur kitur tokių kotletų nėra, mat jis gaminamas pagal originalų receptą, rastą 1920 m. kulinarijos knygoje. "Kotlete mėsa paliekama su kauliuku, kad būtų galima už jo laikyti ir išgerti sviestą", – aiškino jis.
Į mėsos namus produktai atkeliauja iš ūkininkų nedideliais kiekiais. "Norime išsiskirti mėsos kokybe. Dėl to negalime rizikuoti ir pateikti prasto produkto", – sakė Paulius.
Tačiau "Mėsos namuose" nusivilti teks lietuviško alaus gerbėjams. Čia vietoj jo siūlomas įvairių rūšių čekiškas ir belgiškas alus. "Man net tiekėjai sakė, kad pas mus niekas tokio alaus negers. Užsispyriau, nes pats labai jį mėgstu ir žinau, kad jo skonis geras. Dabar kai kurie žmonės ateina specialiai dėl to tamsaus alaus", – tikino užeigos šeimininkas.
Nors iki šiol šioje vietoje Žvėryne veikė įvairios maitinimo įstaigos, nė vienai jų nepavyko ilgai išsilaikyti. "Mėsos namų" įkūrėjas įsitikinęs, kad jiems taip nenutiks: "Nė vienas iš prieš tai čia dirbusių neturėjo koncepcijos. Mes tiksliai žinome, ką darome ir ką galime pasiūlyti."
Naujausi komentarai