Vasara dvelkiančių lietuviškų daržovių salotos, kurių receptu dalinasi sveikos mitybos konsultantė Irena Žentalytė.
Sudėtinės dalys:
Kopūstas, 400 g
Petražolės, pagal skonį
Raudonoji paprika, pagal skonį
Svogūnų laiškai, pagal skonį
Raudonasis svogūnas, pagal skonį
Bazilikas, pagal skonį
Mėtų lapeliai, pagal skonį
Kmynai, pagal skonį
Krapai, pagal skonį
Žalioji citrina, pagal skonį
Druska, pagal skonį
Morkos, 1 vnt.
Gaminimas:
Šiandieną gaminsime šviežių daržovių salotas, kurių pagrindą sudaro lietuviškų daržovių karalius – kopūstas.
Pirmiausia peiliu kiek susmulkinę kopūsto galvą, dedame jos gabalėlius į el.smulkintuvą ir susmulkiname iki itin mažų gabalėlių. Išdedame smulkintą kopūstą į dubenį, pagardiname druska, žaliosios citrinos sultimis bei žiupsneliu kmynų – viską kruopščiai išmasažuojame rankomis.
Šiame recepte kopūsto ir kitų žalumynų santykis yra 1:1. Vadinasi, jeigu kopūsto naudosime apie 400 g, tuomet kiti žalumynai bendrai turi sudaryti tiek pat. Taigi į el.smulkintuvo talpą dedame (pagal skonį): raudonosios paprikos, morkos, petražolių, krapų, baziliko ir mėtos lapelių, svogūno laiškų. Susmulkiname žalumynus. Sumaišome smulkintus kopūstus su žalumynais, pagardiname griežinėliais pjaustytu raudonuoju svogūnu ir rankomis (arba tiesiog maišydami) maišome salotas, kol iš jų ims skirtys sultys (pusė minutės). Salotos baigtos. Skanaus!
Naujausi komentarai