Laikas vasariškiems kokteiliams! Pereiti į pagrindinį turinį

Laikas vasariškiems kokteiliams!

2013-04-25 15:47
Laikas  vasariškiems        kokteiliams!
Laikas vasariškiems kokteiliams! / Shutterstock nuotr.

Karšta ar ne, bet už lango jau vasara. O tokiu metų laiku norisi tik saulės, jūros ir smėlio. Šįkart skaisčių spindulių ir žydro vandens neplaksime, tačiau įprastų patiekalų pakaitalą, nuostabų skonį ir vasarišką gaivą tikrai pažadame!

Sakoma, kad pirmieji vaisinius kokteilius (angl. – smoothie) vartoti pradėjo banglentininkai, nes jie padeda greitai įveikti alkį ir organizmui akimirksniu suteikia būtiniausių vitaminų bei mineralų. Kokteiliuose gausu maistingųjų medžiagų, vitaminų, ląstelienos, jie greitai ir lengvai paruošiami. Iš šviežių vaisių, uogų, daržovių gaminamus kokteilius mūsų šeimininkės dažnai vadina smūčiais arba glotnučiais.

Juos itin lengva paruošti – tereikia visas sudedamąsias dalis sudėti į plaktuvą ir suplakti, kol masė taps tiršta. Sutrintus vaisius, uogas ar daržoves galima pagardinti pienu, neriebiu jogurtu, medumi, dribsniais, riešutais, įvairiais prieskoniais, pavyzdžiui, imbieru, cinamonu, mėtomis. Kartais į vaisinius kokteilius dedama ir kitų maistingų priedų: sojų baltymų, kalcio, sintetinių vitaminų ir mineralų. Tai jūsų fantazijos ir skonio reikalas. Karštą vasaros dieną plakant kokteilius galima įdėti ir ledo kubelių, tik tuomet nedelsdami juos patiekite.

Vaisių ir uogų kokteilius patartina gerti rytais – vietoj pusryčių, daržovių – vakarais. Šį kartą „TV diena“ jums siūlo keletą vaisinių kokteilių receptų, kurie suteiks jėgų, sotumo jausmą ir tikrai neapsunkins skrandžio. Be abejonės, paliekame vietos ir jūsų eksperimentams – vieną ar kitą sudedamąją dalį pakeitę kita galite pasigaminti kitokio skonio kokteilį. Tad lengvos, sveikos ir gaivios vasaros!

Granatų kokteilis

2 granatų;

250 ml mėlynių;

150 ml natūralaus jogurto;

250 ml neriebaus pieno.

Granatų sėklas sumaišykite su mėlynėmis ir jogurtu, supilkite į plaktuvą ir išplakite. Tada supilkite pieną ir dar kartą viską išplakite. Gautą masę supilkite į stiklines.

„Žalioji gaiva“

1 vidutinio dydžio agurko;

1 žalio obuolio;

200 g salierų stiebelių;

1 žaliosios citrinos, krapų, druskos, prieskonių pagal skonį.

Agurką, obuolį, žaliąją citriną ir salierus susmulkinkite, sudėkite žalumynus ir viską suplakite plaktuvu. Įberkite druskos ir prieskonių. Supilkite į stiklines. Paruoštą kokteilį galite papuošti mėtų lapeliais.

Mangų ir bananų kokteilis

1 mango;

2 bananų;

200 ml natūralaus jogurto;

1 v. š. citrinų sulčių;

1 v. š. medaus

12 ledo kubelių

Mangą ir bananus supjaustykite gabalėliais. Tada viską sudėkite į plaktuvą ir išplakite. Gautą masę supilkite į stiklines ir nedelsdami patiekite.

Braškių ir bananų kokteilis

4 stiklinių šviežių braškių;

1 vidutinio dydžio banano;
1 kivio;
200 ml neriebaus jogurto;

1 stiklinės ledo kubelių.

Į plaktuvą sudėkite supjaustytas braškes ir bananą, taip pat supilkite jogurtą. Suplakite. Tada suberkite visus ledo kubelius. Suplakite. Gautą masę supilkite į stiklines.

Turite mėgstamą receptą? Dažnai tenka gaminti? Siųskite savo receptus su nuotraukomis el. pašto adresu: [email protected]

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų