- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Žalios spalvos maistas dabar ypač džiugina, nes padeda labiau jausti pavasarį, kuris ateina mažais žingsniais. Siūlome jums patiems pasigaminti tortilijų, į kurias galėsite įsukti savo pasirinktą įdarą, ar tiesiog naudoti vietoj duonos.
Tortilijose naudoti šaltyje džiovintų špinatų milteliai, tačiau galima juos keisti ir kitais pasirinktais prieskoniais.
Jums reikės (8-ioms nedidelėm tortilijoms):
200 g pilno grūdo speltos miltų
200 g šviesių speltos miltų
2.5 šaukštelio špinatų miltelių
4 šaukštų alyvuogių aliejaus + kepimui
240 ml vandens
žiupsnio druskos
Kaip gaminti:
Sumaišome visus sausus ingredientus, supilame vandenį, aliejų, išmaišome ir išminkome iki vientisos masės. Supjaustome tešlą į 8 dalis, suminkome į rutuliukus.
Iškočiojame kiekvieną rutuliuką į blyną. Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir kepame kiekvieną blyną iš abiejų pusių.
Skanaus!
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Šeši patarimai, kaip pasigaminti burnoje tirpstantį mėsainį
Tobulai iškeptam mėsainiui atsispirti gali nedaugelis. Tam, kad mėsainis tiesiog tirptų burnoje, svarbu ne tik kokybiški ingredientai, bet ir keli triukai, kuriais šiam, iš pažiūros paprastam patiekalui, suteiksite naujų spalv...
-
Kai maisto gamyba teikia malonumą tiek sau, tiek kitiems1
Šefas Edvinas Černiauskas jau šešerius metus tiek sau, tiek kitiems gamina augalinį maistą ir moko to visus norinčius, dalijasi savo žiniomis mokymuose ir feisbuko paskyroje „Saldi druska“. Vyro teigimu, įvairiausių rece...
-
Grilis – ne tik mėsai: kaip teisingai skrudinti daržoves, vaisius, tofu ir augalinius paplotėlius?1
Lietuvių skonio receptoriams puikiai pažįstama visa gausybė ant grilio ruoštų mėsos patiekalų, tačiau populiarėjant augalinei mitybai, sparčiu tempu kinta ir tėvynainių požiūris į grilio valgių asortimentą. Nenustebkite iš jų l...
-
Ką skanaus iškepti vaikams?
Tinklaraščio „Svečiuose pas Godą“ autorės Gerdos Morozovienės šeimoje kepimas ant kepsninės – mėgstama veikla, į kurią noriai įsitraukia visi nariai. Tačiau vaikus norisi nustebinti ne tik gardžiais, bet ir sveikatai...
-
Vitaminų šaltinis – agrastai: naudokite juos ne tik uogienėms1
Šviežio derliaus agrastai – jau pasirodė parduotuvių lentynose. Šios gėrybės – nuo seno lietuvių vertinamos, tačiau pastaruoju metu kiek primirštos. O veltui. Šios sodo gėrybės ne tik skanios, bet ir ypatingai v...
-
Joninių vaišės – proga pasireikšti fantazijai1
Joninės neatskiriamos nuo būrio draugų, smagaus laiko gamtoje ir, žinoma, skanaus maisto, dažniausiai ruošiamo virš laužo žarijų ar grilyje. Dalijamės patarimais, kaip ir ką pasigaminti gamtoje, kad maistas būtų gardus, o patenkinti l...
-
Valgykite žalią, kepkite ar troškinkite – tik prisiminkite vieną taisyklę apie jautieną5
Pasaulyje yra ne viena šalis, kuri didžiuojasi savo jautienos ir iš jos pagamintų patiekalų kokybe. Pavyzdžiui, Teksaso valstijoje esantis Herefordo miestas net vadinamas pasaulio jautienos sostine ir juokaujama, kad čia gyvena daugiau jau...
-
Penki itališki receptai, kurie įkvėps dažniau ir įvairiau virtuvėje naudoti citrinas1
Citrinmedžiai klesti šiltame, sausame Viduržemio jūros klimate, todėl citrinos šių regionų kulinarijoje užima ypatingą vietą. Didele meile citrinoms pasižymi italai – jas galima atrasti pačiuose netikėčiausiuose maisto ir gėri...
-
Vasaros karalienė – braškė: nekaloringa ir gaivi2
Žinoma, visų pirma skubėsime braškių atsivalgyti – kai tik į valias bus savų, lietuviškų. Paskui jau suksime galvą, ką skanaus iš jų pagaminti, kokių atsargų paruošti žiemai. Braškių mėnuo ne tik ragina i...
-
Naminiai ledų kokteiliai – greita, gaivu ir paprasta: išbandykite tris receptus
Šiltą vasaros popietę nieko nėra geriau nei gaivinantis ledų kokteilis. Be to, šį gėrimą paprasta pasigaminti namuose: tereikia ledų, pieno, sezoninių vaisių, uogų ar kitų mėgstamų priedų, o ieškantiems įmantresnių skoni...