Kregždžių lizdas pagal jaunąjį kulinarą Pereiti į pagrindinį turinį

Kregždžių lizdas pagal jaunąjį kulinarą

2013-06-18 14:18
Kregždžių lizdas pagal jaunąjį kulinarą
Kregždžių lizdas pagal jaunąjį kulinarą / Ievos Jonelytės - Arlauskienės nuotr.

Portalo kaunodiena.lt skaitytojas ir jaunasis kulinaras Paulius Strasevičius šiandien siūlo pasigaminti sovietmečiu itin dažnai gaminto patiekalo.

150 g kiaulienos karbonado,

2 šaukštai majonezo,

0,5 stiklinės tarkuoto sūrio,

2 kietai virti kiaušiniai,

1 žalias kiaušinis,

džiūvėsėlių,

aliejaus (kepti),

druskos, pipirų.

Kiaulieną padalyti į dvi dalis ir gerai išmušti. Pabarstyti druska, pipirais. Tada ištepti majonezu ir pabarstyti tarkuotu sūriu. Į taip paruošto karbonado vidurį dėti virtą nuluptą kiaušinį ir susukti taip, kad suktinukas būtų panašus į cepeliną.

Išplakti kiaušinį ir pamirkyti jame suktinuką, pavolioti džiūvėsėliuose ir dėti į puodą su įkaitusiu per 5 min. aliejumi (jo pilti tiek, kad apsemtų suktinukus). Sudėjus į puodą suktinukus, sumažinti perpus ugnį, kepti 10–15 min. Verta vis pasidomėti, ar nesvyla šis skanus patiekalas.

P.S. Ant suktinukų galima užberti smulkiai supjaustytos šaltai rūkytos šoninės gabaliukų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų