Kregždžių lizdas pagal jaunąjį kulinarą

Kregždžių lizdas pagal jaunąjį kulinarą

2013-06-18 14:18
Kregždžių lizdas pagal jaunąjį kulinarą
Kregždžių lizdas pagal jaunąjį kulinarą / Ievos Jonelytės - Arlauskienės nuotr.

Portalo kaunodiena.lt skaitytojas ir jaunasis kulinaras Paulius Strasevičius šiandien siūlo pasigaminti sovietmečiu itin dažnai gaminto patiekalo.

150 g kiaulienos karbonado,

2 šaukštai majonezo,

0,5 stiklinės tarkuoto sūrio,

2 kietai virti kiaušiniai,

1 žalias kiaušinis,

džiūvėsėlių,

aliejaus (kepti),

druskos, pipirų.

Kiaulieną padalyti į dvi dalis ir gerai išmušti. Pabarstyti druska, pipirais. Tada ištepti majonezu ir pabarstyti tarkuotu sūriu. Į taip paruošto karbonado vidurį dėti virtą nuluptą kiaušinį ir susukti taip, kad suktinukas būtų panašus į cepeliną.

Išplakti kiaušinį ir pamirkyti jame suktinuką, pavolioti džiūvėsėliuose ir dėti į puodą su įkaitusiu per 5 min. aliejumi (jo pilti tiek, kad apsemtų suktinukus). Sudėjus į puodą suktinukus, sumažinti perpus ugnį, kepti 10–15 min. Verta vis pasidomėti, ar nesvyla šis skanus patiekalas.

P.S. Ant suktinukų galima užberti smulkiai supjaustytos šaltai rūkytos šoninės gabaliukų.

Naujausi komentarai

Komentarų nėra

Daugiau naujienų