Portalo kaunodiena.lt skaitytojas ir jaunasis kulinaras Paulius Strasevičius šiandien siūlo pasigaminti sovietmečiu itin dažnai gaminto patiekalo.
150 g kiaulienos karbonado,
2 šaukštai majonezo,
0,5 stiklinės tarkuoto sūrio,
2 kietai virti kiaušiniai,
1 žalias kiaušinis,
džiūvėsėlių,
aliejaus (kepti),
druskos, pipirų.
Kiaulieną padalyti į dvi dalis ir gerai išmušti. Pabarstyti druska, pipirais. Tada ištepti majonezu ir pabarstyti tarkuotu sūriu. Į taip paruošto karbonado vidurį dėti virtą nuluptą kiaušinį ir susukti taip, kad suktinukas būtų panašus į cepeliną.
Išplakti kiaušinį ir pamirkyti jame suktinuką, pavolioti džiūvėsėliuose ir dėti į puodą su įkaitusiu per 5 min. aliejumi (jo pilti tiek, kad apsemtų suktinukus). Sudėjus į puodą suktinukus, sumažinti perpus ugnį, kepti 10–15 min. Verta vis pasidomėti, ar nesvyla šis skanus patiekalas.
P.S. Ant suktinukų galima užberti smulkiai supjaustytos šaltai rūkytos šoninės gabaliukų.
Naujausi komentarai