Kaunietė M.J. savo senelės Petronėlės 1939 m. užrašuose aptiko gan tinkamų šiems laikams receptų ir kelis pasiūlė portalo kaunodiena.lt skaitytojams.
Reikės:
1 svogūno ropelės,
petražolių šakelės,
1 šaukšto ryžių,
druskos,
pipirų,
1 kiaušinio,
Paprikos ankščių (nenurodytas jų kiekis),
0,5 l sultinio,
1 šaukšto pomidorų morso (sutrintų pomidorų),
4 šaukštų grietinės,
miltų.
Jautieną du kartus permalti su petražolėmis ir vandenyje išvirtu svogūnu. Pridėti šaukštą nuplautų ryžių, druskos, pipirų, įplakti kiaušinį, gerai išmaišyti ir gauta mase užpildyti išvalytų paprikų ankštis. Tuomet sudėti jas į indą, užpilti sultiniu, pridėti šaukštą pomidorų morso (sutrintą pomidorą), grietinę, suplaktą su trupučiu miltų, virti.
Kiauliena su mairūnais
Reikės:
500 g kiaulienos,
100 g supjaustytų svogūnų,
1 nugriebtas šaukštas miltų,
1 šaukštas riebalų,
kmynų, mairūno (šis prieskonis gali būti džiovintas, susmulkintas),
0,5 l grietinės,
1 citrinos sulčių,
1 kiaušinio trynio,
ryžių,
pomidorų.
Kiaulieną supjaustyti troškiniui, pridėti susmulkintus svogūnus, riebalus ir, uždengus puodą, patroškinti. Tuomet nudengti, pabarstyti miltais, apkepti. Po to paskaninti, gausiai pabarsčius kmynais ir mairūnu. Vėl troškinti, pašlaksčius citrinos sultimis, suplaktu tryniu ir po truputį pilama grietine.
Naujausi komentarai