Iškyla lauke: ko nepamiršti ir ką pasigaminti?

  • Teksto dydis:

Kas tai bebūtų – pusryčiai, pietūs ar vakarienė, lauke jie įgauna naujų skonių. Valgyti su šeima ir draugais – didelis džiaugsmas. Svarbiausia gera nuotaika, nepamiršti smagios kompanijos ir gėrybių pilnutėlio iškylos krepšio. O idėjomis, ką paprasto, bet tinkamo iškylai lauke pasigaminti ir pasiimti su savimi, dalijasi maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė.

Dalies iškyloms lauke reikalingų prekių paklausa auga.  Štai lyginant 2019 m. su 2017 m. pastebima, kad ženkliai išaugo šaltkrepšių (26 proc.) ir sulankstomų kėdžių (29 proc.) pardavimai. Kalbant apie greitai paruošiamus šaldytus desertus, populiariausi iš jų: šaldyti sviestiniai kruasanai, šaldytos bandelės su cinamonu, šaldyti kruasanai su šokoladu. Šių prekių pardavimai buvo gana pastovūs, visgi karantinas juos padidino: balandį pardavimai augo beveik dvigubai.

„Į iškyla taip pat nederėtų pamiršti pasiimti apsauginių kremų nuo saulės, purškalų nuo uodų ir erkių. Šių dviejų prekių kategorijų pardavimai, lyginant 2019 ir 2020 m., išaugo atitinkamai 25 ir 21 proc.“, – dalijasi „Maximos“ Komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

Braškės su grietinėle, riešutais ir šokoladu

„Šis itin paprastas receptas patiks smaližiams. Grietinėlę išplakite su cukrumi ir šaukšteliu citrinų rūgšties. Riešutus labai smulkiai sukapokite. Į juos įtarkuokite juodojo šokolado ir sudėkite mišinį į indelį. Savo svečiams pasiūlykite merkti šviežią braškę į plaktą grietinėlę, o tuomet – į riešutų ir šokolado mišinį“, – pataria B. Baratinskaitė.

Kruasanai su rūkyta lašiša ir tepamuoju sūriu

„Maximos“ maisto gamybos ekspertė dalijasi, kad šiam užkandžiui paruošti užteks šviežutėlius kruasanus perpjauti išilgai pusiau, vidines jų puses aptepti plonu sluoksniu tepamojo sūrio ir ant apatinės dalies uždėti lašišos gabalėlį, užmesti keletą gražgarsčių lapelių ir suvožti.

Lavašų suktinukai su lašiša

Lavašo lakštus lygiai ištepkite tepamuoju sūreliu. Tuomet išdėliokite šaltai rūkytų lašišos gabalėlių, špinatų, pabarstykite pipirų. Kruopščiai ir stipriai susukite lavašą, apvyniokite jį maistine plėvele, kad būtų gražesnė forma, ir dėkite į šaldytuvą bent 1,5 val. Išėmę supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir skanaukite.

Bananai su riešutų užtepu ir kokosų drožlėmis

„Paprasčiau nebūna: bananus supjaustykite griežinėliais, ant kiekvieno iš jų užtepkite riešutų užtepo ir užbarstykite kokosų drožlių“, – dar vienu paprastu užkandžio receptu dalijasi B. Baratinskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
  • Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)

    Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...

    1
Daugiau straipsnių