- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Interpretacijos silkės tema – nuo sriubos iki spurgų
-
Interpretacijos silkės tema – nuo sriubos iki spurgų
-
Interpretacijos silkės tema – nuo sriubos iki spurgų
-
Interpretacijos silkės tema – nuo sriubos iki spurgų
-
Interpretacijos silkės tema – nuo sriubos iki spurgų
-
Interpretacijos silkės tema – nuo sriubos iki spurgų
-
Interpretacijos silkės tema – nuo sriubos iki spurgų
Artėjant gražiausioms metų šventėms TV3 kulinarinėje laidoje „La Maistas“ virtuvės šefai Vylius Blauzdavičius, Tomas Rimydis ir Odeta Jackytė-Kudopčenkienė improvizuos silkės tema – nuo sriubos iki spurgų ar blynelių su silkės įdaru.
Prie nuolatinių laidos šefų – grilio virtuozo V. Blauzdavičiaus ir istorinės virtuvės žinovo, profesionalaus šefo T. Rimydžio šiandien prisijungė žavi viešnia – O. Jackytė-Kudopčenkienė. Odeta kulinarine patirtimi ir receptais dalijasi savo tinklaraštyje „Samčio užrašai“, įvairiuose kulinariniuose portaluose ir žurnaluose. Odeta – už skanų ir paprastą maistą, kurį nesunkiai kiekvienas gali paruošti savo namuose. Be to, ji yra tikra silkės patiekalų entuziastė, tad su laidos žiūrovais pasidalys ne vienu receptu ir naudingu patarimu.
„Aš labai mėgstu silkę. Jos, kaip ir juodos duonos, mano šaldytuve turi būti kiekvieną dieną. O prieš kiekvienas šventes bandau atrasti kokį naują patiekalą su silke, naują derinį“, – sako kulinarė.
Odeta apie silkę žino tikrai daug. Ji atskleidė, kad silkės patinėliai būna skanesni nei patelės ir papasakojo, kaip juos atskirti. Tai pat, parodys kaip pasidaryti silkės filė.
Odeta „La Maistas“ žiūrovams gamins du patiekalus: vienas – „Silkė pataluose“, bet patiekta užkandžio pavidalu, kad būtų patogu valgyti ir kitas patiekalas – silkė su žirneliais ir porais.
Kitas laidos šefas – T. Rimydis nustebins visus silkės spurgomis, prie kurių patieks kopūstų uogienę ir dar vienas netikėtas patiekalas – silkės sriuba.
„Silkė atkeliavo į Lietuvą ganėtinai seniai, rašytiniuose šaltiniuose randama, kad net XVI amžiuje įvairiausių patiekalų buvome prisigalvoję su silke, pavyzdžiui barščiai su silke. Ta tematika aš ir improvizuosiu šiandien, tik burokėlius pakeisiu į pastarnoką. Geriausiai patiekalams naudoti šviežią silkę. Silkė – kaip kempinė, sugeria visus skonius, todėl iš jos galima net desertą pagaminti“, – kalbėjo T. Riomydis.
Tuo tarpu V. Blauzdavičius gamins blynelius su silkės įdaru ir silkės pataluose variaciją.
„Nors dažniausiai gaminu mėsos patiekalus, bet silkė irgi labai labai mėgstu. Marinuoju ją įvairiausiais skirtingais būdais – su pomidorų pasta, grybais, slyvomis ir t.t. Nemėgstu tik keptos silkės“, – sakė V. Blauzdavičius
Receptai, naudingi patarimai ir įdomybės laidoje „La Maistas“ – sekmadienį 9 val. per TV3.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas
Visuomenei vis labiau domintis tvarumu, populiarėja klimatui nekensminga vietinė (klimatariška) mityba. Klimatarai didelį dėmesį skiria augaliniam maistui, sezoniniams ir vietiniams produktams, siekdami sukurti kuo mažiau taršos. ...
-
Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas
Tvarumo idėjos vis labiau įsitvirtina daugelio gyvenime. Tvaraus maisto akademijos mentoriaus, „Michelin“ gido įvertinto restorano šefo Justino Kapkovičiaus požiūriu, tvarumas virtuvėje – labai plati sąvoka, maisto nešva...
-
Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas (receptai)
Rudens sezonu mūsų kasdieniai įpročiai keičiasi: šilumos ir jaukumo norisi ne tik aprangoje, bet ir lėkštėje. Mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė primena, kad tinkamai parinktas maistas šiuo laikotarpiu gali padėti išl...
-
Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės (receptai)
Dažniau valgyti žuvį ar jūros produktus – vienas paprasčiausių būdų sveikiau maitintis nesiimant drastiškų pokyčių savo mitybos įpročiuose. Kad su malonumu žuvį pietums ar vakarienei valgytų visa šeima, renkantis rūš...
-
Ant stalo – kiaulienos nugarinė (receptai)
Kas kitas vis labiau vėstant orams suteiks geresnės nuotaikos ir savijautos nei virtuvėje garuojantys maistingi ir gardūs patiekalai? Kiaulienos nugarinė – maistingas ir universalus ingredientas, puikiai tinkantis skirtingiems patiekalams gaminti. ...
-
Virtuvė pakvips obuoliais (receptai)
Obuoliai tarp rudens gėrybių – populiariausi. Ne veltui – nors daugeliui jie siejasi su saldžiais kepiniais, turbūt nėra patiekalo, kurio šie vaisiai negalėtų papildyti. Jie puikiai tinka ir padažams, salotoms, dera prie įvairių m...
-
Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu
Jau nieko nebestebina, kai maistas puošiamas džiovintomis arba šviežiomis gėlėmis, jų žiedlapiais. Kai kurios gėlės iš tiesų patiekalui suteikia išskirtinumo, tačiau ne visos yra valgomos, o kai kurių žiedai gali sukelti...
-
Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą1
Įsibėgėjant rudeniui, daugelis iš mūsų ima ruoštis šaltajam sezonui. Po gausaus derliaus daržovių konservavimas yra vienas pagrindinių virtuvės darbų. Šaltuoju sezonu mūsų organizmui itin naudingas fermentuotas maistas. ...
-
Prikelkite duoną antram gyvenimui (receptai)
Duona ir kepiniai yra kasdieniai produktai, kuriuos mėgstame šviežius, traškius ir minkštus. Tačiau vos iš jų išgaruoja drėgmė, kepiniai greitai pasensta ir pradeda kietėti. Tačiau, žinomo keliautojo ir kulinaro Vyta...
-
Humusas – tobulas mūsų organizmui (receptai)4
Įvairių pasaulio kraštų virtuves išbandyti mėgstantys lietuviai nebejotinai jau spėjo atrasti vieną pagrindinių Artimųjų Rytų virtuvės patiekalų – humusą. Šio iš avinžirnių gaminamo produkto skoninės, maistin...