12 keksiukų reikės:
	210 g miltų;
	50 g cukraus;
	1 v. š. linų sėmenų (arba chia sėklų);
	1,5 a. š. kepimo miltelių;
	1 a. š. cinamono;
	0,75 a. š. malto imbiero;
	0,5 a. š. druskos;
	žiupsnelio maltų gvazdikėlių;
	90 ml klevų sirupo;
	120 ml + 1 v. š. augalinio aliejaus;
	75 ml vandens;
	1,5 a. š. vanilės ekstrakto;
	 2 stiklinių tarkuotų morkų, kriaušių ir šviežio imbiero. Naudota 6 morkos, 2 kriaušės ir 3 cm imbiero šaknies. Kriaušes galite pakeisti obuoliais, dėti daugiau ar mažiau imbiero.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Patepkite kepimo formeles 1 v. š. aliejaus. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, linų sėmenis, kepimo miltelius, cinamoną, maltą imbierą, gvazdikėlius ir druską. Į mažesnį dubenį pilkite klevų sirupą, aliejų, vandenį, vanilės ekstraktą, išplakite. Į plakinį įmaišykite tarkuotas morkas, kriaušes ir šviežią imbierą. Tada mišinį pilkite į didelį dubenį, viską gerai išmaišykite. Masę supilstykite į keksiukų formeles ir kepkite 15–18 minučių, kol gražiai apskrus.
 
                     
   
                               
                               
                               
                               
           
                               
                               
                               
               
           
                               
                               
                               
               
           
                               
                               
                               
               
           
                               
                               
                               
               
           
                               
                               
                               
               
             
             
             
            
Naujausi komentarai