4 porcijoms reikės:
- 500 g grybų,
- 4 bulvių,
- 2 šaukštų manų kruopų
- 3 šaukštų aliejaus,
- ryšelio krapų,
- 1 morkos,
- druskos ir pipirų – pagal skonį.
Grybus supjaustykite plonomis riekelėmis, morkas – griežinėliais, bulves – kubeliais. Grybus sudėkite į indą, užpilkite aliejaus ir 2 šaukštus vandens, uždenkite ir patroškinkite. Po to atsargiai į grybus suberkite manų kruopas ir nuolat maišydami virkite dar 5 min. Puode užvirkite vandenį, supilkite į jį grybų masę ir virkite 10 min. Po to sudėkite daržoves, pasūdykite ir pagardinkite pipirais ir virkite dar 30 min. Supilkite sriubą į lėkštes, pagardinkite grietine ir papuoškite krapų šakelėmis. Skanaus.
Naujausi komentarai