Džiaugsmas ne tik skrandžiui (receptai) Pereiti į pagrindinį turinį

Džiaugsmas ne tik skrandžiui (receptai)

2016-08-07 11:47 kauno.diena.lt inf.

Jaukūs pasisėdėjimai su draugais, gurkšnojant vyną ar arbatą, sunkiai įsivaizduojami be gardžių užkandžių. Vienintelė bėda, kad tokiomis progomis paprastai patiekiamos užkandėlės, saldumynai ar traškučiai tikrai nedaro geros įtakos nei mūsų sveikatai, nei kūno linijoms. Tačiau tikrai nesunku paruošti ir tokių gardumynų, kurių sudėtis kur kas patrauklesnė negu tų, gulinčių parduotuvių lentynose. Štai keletas skanių, itin sveikų ir lengvai paruošiamų užkandžių receptų.

Skrudinti migdolai su medumi

Reikės maždaug dviejų stiklinų migdolų, 3–4 valgomųjų šaukštų medaus, kelių žiupsnelių druskos ir cinamono.

Migdolus didesniame dubenyje išmaišykite su medumi (jei reikia, medų kiek patirpinkite mikrobangų krosnelėje ar inde virš karštų garų). Pabarstykite druska bei cinamonu ir vėl gerai išmaišykite. Paskleiskite riešutus ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 7–10 min., tuomet riešutus išmaišykite ir kepkite dar tiek pat laiko, kol migdolai gražiai apskrus. Beje, šie migdolai tiks ne tik kaip šaunus užkandis, bet bus ir puikus priedas prie jūsų pusryčių – susmulkinkite juos ir gardinkite košes, jogurtą ar saldžius blynelius.

Avokadų ir kokosų pieno ledai

Reikės skardinės kokosų pieno, pusantro didelio prinokusio avokado, maždaug skiltelės žaliosios citrinos, 2–3 valgomųjų šaukštų agavų sirupo.

Kokosų pieno skardinę maždaug 6–8 val. prieš gamindami palaikykite šaldytuve. Atidarę skardinę pamatysite, kad kietesnė kokosų pieno dalis bus sustingusi paviršiuje. Jos gaminant ledus ir prireiks, tad atsargiai išskobkite ją į didesnį indą. Beje, skardinės apačioje susikaupusio skaidraus kokosų vandens neišpilkite, jį puikiai panaudosite gamindami įvairius vaisių kokteilius. Tuomet išplakite kokosų pieną tarsi grietinėlę. Atskirai trintuvu iki glotnios masės sutrinkite avokadus, įspauskite maždaug skiltelę žaliosios citrinos sulčių ir dar šiek tiek patrinkite. Tuomet įmaišykite avokadų masę į išplaktą kokosų pieną ir pagal skonį pasaldinkite agavų sirupu. Tada gerai išmaišykite masę, supilkite į šaldymo kameroje naudoti tinkamą indelį ir palaikykite šaldymo kameroje, kol sustings.

Burokėlių traškučiai

Reikės norimo kiekio burokėlių, šiek tiek alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų.

Burokėlius švariai nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Jei neturite specialios pjaustyklės, šiai užduočiai puikiai tiks ir įprastas daržovių skustukas. Tuomet burokėlių griežinėlius sudėkite ant kepimo skardos, užtiestos kepimo popieriumi ir šiek tiek sudrėkintos alyvuogių aliejumi, apšlakstykite ar specialiu purkštuku apipurkškite burokėlius alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska, pipirais. Kepkite maždaug iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 min. Iškepusius traškučius palikite atvėsti ir patiekite.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų