- Parengė Nikoleta Kacaitė
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Detoksikuojantys kokteiliai – šauni ir naudinga mada
-
Detoksikuojantys kokteiliai – šauni ir naudinga mada
-
Detoksikuojantys kokteiliai – šauni ir naudinga mada
-
Detoksikuojantys kokteiliai – šauni ir naudinga mada
-
Detoksikuojantys kokteiliai – šauni ir naudinga mada
-
Detoksikuojantys kokteiliai – šauni ir naudinga mada
-
Detoksikuojantys kokteiliai – šauni ir naudinga mada
-
Detoksikuojantys kokteiliai – šauni ir naudinga mada
-
Detoksikuojantys kokteiliai – šauni ir naudinga mada
-
Detoksikuojantys kokteiliai – šauni ir naudinga mada
Sveika gyvensena – vis labiau populiarėjanti mada. Jau kurį laiką ja domisi, aktyvų laisvalaikį renkasi ir savo racioną atsakingai stebi ne tik figūra akylai besirūpinančios garsenybės ar sportininkai, bet ir paprasti mirtingieji.
Vienas populiariausių pasirinkimų, norint išvalyti organizmą ir pagražinti kūno linijas – detoksikuojantys kokteiliai.
Tokių kokteilių vienas didžiausių pranašumų – minimali apkrova skrandžiui. Valgant kietą maistą organizmui tenka daug energijos skirti jam virškinti, o pasirinkus sveiką glotnutį (angl. smoothie) ir leidus skrandžiui pailsėti, energiją bus galima skirti kitiems tikslams, nesijausite apsunkę. Be to, iš mėgstamų vaisių ir daržovių, šviežių jų sulčių suplakti kokteiliai aprūpins jus reikalingais vitaminais, antioksidantais, padės detoksikuotis, sustiprins imunitetą. Tad toks gėrimas – ideali išeitis nusprendus priešpiečius suvalgyti pakeliui į susitikimą arba vieną savaitės dieną skirti iškrovai. Vis dar galima išgirsti mitą, kad sveiki kokteiliai turėtų būti neskanūs, tačiau tai tikrai nėra tiesa. Jei netikite, išbandykite patys!
Žaliasis kokteilis su bananais
Reikės:
5–7 džiovintų ožerškio uogyčių,
arbatinio šaukšelio šalavijų sėklų,
banano,
kelių didelių saujų špinatų,
pusės prinokusio avokado,
maždaug pusės stiklinės vandens.
Visas sudedamąsias dalis, išskyrus šalavijo sėklas, iki vientisos glotnios masės sutrinkite trintuvu. Jeigu kokteilis per tirštas, įpilkite šiek tiek daugiau vandens ir vėl trinkite. Supilkite kokteilį į stiklinę ir gėrimo viršų apibarstykite šalavijų sėklomis.
Gardusis rožinis kokteilis
Reikės:
maždaug pusės skardinės (apie 200 ml) mažesnio riebumo kokosų pieno,
saujos šviežių ar šaldytų braškių,
valgomojo šaukšto šviežių mėlynių,
banano,
kelių kubelių ledukų,
medaus arba agavų sirupo pasaldinti,
mėtų ar šviežios braškės papuošti.
Visas sudedamąsias dalis, išskyrus medų, sutrinkite trintuvu iki glotnios masės. Tuomet paragaukite ir pagal skonį pasaldinkite, vėl gerai išplakite. Į stiklinę supiltą kokteilį dekoruokite šviežia braške ar mėtos lapeliais.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti9
Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...
-
Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų1
Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...
-
Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?9
Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...
-
Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)
Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...
-
Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)16
Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...
-
Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...
-
Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...
-
Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai2
Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...
-
Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?1
Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...
-
Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)1
Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...