De­tok­si­kuo­jan­tys kok­tei­liai – šau­ni ir nau­din­ga ma­da

Svei­ka gy­ven­se­na – vis la­biau po­pu­lia­rė­jan­ti ma­da. Jau ku­rį lai­ką ja do­mi­si, ak­ty­vų lais­va­lai­kį ren­ka­si ir sa­vo ra­cio­ną at­sa­kin­gai ste­bi ne tik fi­gū­ra aky­lai be­si­rū­pi­nan­čios gar­se­ny­bės ar spor­ti­nin­kai, bet ir pa­pras­ti mir­tin­gie­ji.

Vie­nas po­pu­lia­riau­sių pa­si­rin­ki­mų, no­rint iš­va­ly­ti or­ga­niz­mą ir pa­gra­žin­ti kū­no li­ni­jas – de­tok­si­kuo­jan­tys kok­tei­liai.

To­kių kok­tei­lių vie­nas di­džiau­sių pra­na­šu­mų – mi­ni­ma­li ap­kro­va skran­džiui. Val­gant kie­tą mais­tą or­ga­niz­mui ten­ka daug ener­gi­jos skir­ti jam virš­kin­ti, o pa­si­rin­kus svei­ką glot­nu­tį (angl. smoot­hie) ir lei­dus skran­džiui pail­sė­ti, ener­gi­ją bus ga­li­ma skir­ti ki­tiems tiks­lams, ne­si­jau­si­te ap­sun­kę. Be to, iš mėgs­ta­mų vai­sių ir dar­žo­vių, švie­žių jų sul­čių su­plak­ti kok­tei­liai ap­rū­pins jus rei­ka­lin­gais vi­ta­mi­nais, an­tiok­si­dan­tais, pa­dės de­tok­si­kuo­tis, su­stip­rins imu­ni­te­tą. Tad toks gė­ri­mas – idea­li išei­tis nu­spren­dus prieš­pie­čius su­val­gy­ti pa­ke­liui į su­si­ti­ki­mą ar­ba vie­ną sa­vai­tės die­ną skir­ti iš­kro­vai. Vis dar ga­li­ma iš­girs­ti mi­tą, kad svei­ki kok­tei­liai tu­rė­tų bū­ti ne­ska­nūs, ta­čiau tai tik­rai nė­ra tie­sa. Jei ne­ti­ki­te, iš­ban­dy­ki­te pa­tys!

Ža­lia­sis kok­tei­lis su ba­na­nais

Rei­kės:

5–7 džio­vin­tų ožerš­kio uo­gy­čių,

ar­ba­ti­nio šauk­še­lio ša­la­vi­jų sėk­lų,

ba­na­no,

ke­lių di­de­lių sau­jų špi­na­tų,

pu­sės pri­no­ku­sio avo­ka­do,

maž­daug pu­sės stik­li­nės van­dens.

Vi­sas su­de­da­mą­sias da­lis, iš­sky­rus ša­la­vi­jo sėk­las, iki vien­ti­sos glot­nios ma­sės su­trin­ki­te trin­tu­vu. Jei­gu kok­tei­lis per tirš­tas, įpil­ki­te šiek tiek dau­giau van­dens ir vėl trin­ki­te. Su­pil­ki­te kok­tei­lį į stik­li­nę ir gė­ri­mo vir­šų api­bars­ty­ki­te ša­la­vi­jų sėk­lo­mis.

Gar­du­sis ro­ži­nis kok­tei­lis

Rei­kės:

maž­daug pu­sės skar­di­nės (apie 200 ml) ma­žes­nio rie­bu­mo ko­ko­sų pie­no,

sau­jos švie­žių ar šal­dy­tų braš­kių,

val­go­mo­jo šaukš­to švie­žių mė­ly­nių,

ba­na­no,

ke­lių ku­be­lių le­du­kų,

me­daus ar­ba aga­vų si­ru­po pa­sal­din­ti,

mė­tų ar švie­žios braš­kės pa­puoš­ti.

Vi­sas su­de­da­mą­sias da­lis, iš­sky­rus me­dų, su­trin­ki­te trin­tu­vu iki glot­nios ma­sės. Tuo­met pa­ra­gau­ki­te ir pa­gal sko­nį pa­sal­din­ki­te, vėl ge­rai iš­pla­ki­te. Į stik­li­nę su­pil­tą kok­tei­lį de­ko­ruo­ki­te švie­žia braš­ke ar mė­tos la­pe­liais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
  • Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)

    Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...

    1
Daugiau straipsnių