Apkepus galima duona ne tik užsikąsti, bet ir ja pagardinti patį patiekalą.
Reikės (6 porcijoms):
2 svogūnų,
1 saldžiosios paprikos,
200 g pievagrybių,
1 skiltelės česnako,
500 g moliūgo,
2 šaukštų aliejaus,
6 kiaušinių,
0,5 stiklinės grietinėlės,
300 g mocarelos sūrio,
200 g fermentinio sūrio,
2 stiklinių duonos džiūvėsėlių (kubeliais)
pagal skonį druskos,
pipirų.
Paruošimo būdas:
Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūnus. Išvalykite papriką, moliūgą, nuvalykite grybus ir viską supjaustykite mažais kubeliais. Ant silpnos ugnies aliejuje pakepinkite svogūnus su supjaustytu česnaku. Po kelių minučių sudėkite likusias daržoves ir 4–5 min. pakepinkite ant vidutinės ugnies.
Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius ir supilkite grietinėlę. Suberkite tarkuotą fermentinį ir kubeliais pjaustytą mocarelos sūrį, duonos kubelius, druską, pipirus ir daržovių maišinį. Supilkite į sviestu pateptą 26 cm skersmens formą aukštais kraštais. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie vieną valandą.
Prieš pjaustydami gabaliukais pyragą palaikykite 15–20 min., kad praauštų. Patiekite su žaliomis salotomis ir pjaustytu kumpiu.
Naujausi komentarai