Tegyvuoja vištienos sparneliai! Ir užkandis, ir patiekalas, kurį kepsime orkaitėje. Tik 50 min. ir mėgaujamės aštriais viščiukų sparneliais!
Sudėtinės dalys:
Vištiena, 600 g
Apelsinų sultys, 75 ml
Svogūnų milteliai, 1 a. šaukštelis
Česnakų milteliai, 1 a. šaukštelis
Čili prieskoniai, 1 a. šaukštelis
Čiobreliai, pagal skonį
Druska, pagal skonį
Malti pipirai, pagal skonį
Sviestas, 1 v. šaukštas
Medus, 2 v. šaukštai
Garstyčios, 2 v. šaukštai
Citrinos sultys, 1 v. šaukštas
Sezamo sėklos, 1 a. šaukštelis
Gaminimas:
Kaip antrasis patiekalas ir kaip užkandis krepšinio rungtynėms – aštrūs vištienos sparneliai orkaitėje (plus medaus ir garstyčių padažas). Kadangi stengiamės paruošti per maksimaliai trumpą laiką, naudosime maltus svogūnų ir česnako miltelius.
Pradėsime nuo sparnelių paruošimo. Geriausiai, kad sparnelius įsigytume nešaldytus ir turėtume laiko valandą pamarinuoti, tačiau jeigu laiko tiesiog nėra – marinavimui užteks ir 10 min. Sparnelius nuplauname, peržiūrime, ar nelikę plaukelių (jeigu yra, pašaliname). Dubenyje pasiruošiame marinatą: sumaišome apelsinų sultis (išspaudžiame tiesiai iš apelsino), svogūnų ir česnakų miltelius, čili miltelius, žiupsnelį druskos ir šviežiai maltų pipirų, čiobrelio lapelius. Įmaišome 1 v. šaukštą ištirpdyto sviesto. Sudedame vištienos sparnelius ir išvoliojame dubenyje, kad marinatas padengtų vištieną.
Tuo tarpu įkaitiname orkaitę iki 220°C, sudedame vištienos sparnelius ant grotelių arba kepimo formoje, išklotoje kepimo popieriumi. Dedame sparnelius į orkaitę kepti 20 min., tuomet apverčiame pusę ir kepame dar 10 min. kol sparnelis dailiai apskrus.
Gaminame užpilą vištienai. Sumaišome kambario temperatūros medų su garstyčiomis ir citrinos sultimis, pagardiname pakepintomis sezamo sėklomis.
Iškeptus sparnelius apliejame šiuo užpilu (jau įdėtus į lėkštę) arba patiekiame užpilą atskirai.
Gero apetito!
Naujausi komentarai