Moksleiviams – Jaunųjų išradėjų konkursas

Viešoji įstaiga „Drąsinkime ateitį“ kartu su Akcine bendrove „VST“ balandžio 1 - gegužės 30 d. inicijuoja Jaunųjų išradėjų konkursą!

Konkursu siekiama skatinti jaunųjų išradėjų kūrybiškumą bei išrinkti inovatyviausią projektą supažindinantį su istorine energijos gavybos raida, saugiu jos taikymu visose kasdienio gyvenimo srityse, plataus panaudojimo įvairove ir įtaka žmonijos civilizacijai.

Projekte dalyvauti gali 7-12 klasių, mėgstantys konstruoti bei programuoti, moksleiviai. Jokie išskirtiniai reikalavimai (dalyvavimas užklasinėje veikloje, mokslo būreliuose) netaikomi. Kategorijoje „Mokymo ir mokymosi priemonės“ darbus gali teikti ir mokytojai.

Konkurse dalyvaujantys asmenys, darbus gali teikti į tris skirtingas kategorijas:

- Elektros prietaisai ir jų tobulinimo idėjos;
- Kompiuterinės programos;
- Mokymo, mokymosi priemonės.

Detalesni aprašai pateikiami prie kvietimo pridedamose konkurso nuostatuose.

Norintys konkurse dalyvauti asmenys užpildo darbo aprašo anketą, kurią pateikia organizatoriams nurodytais kontaktais. Darbus vertina trišalė organizatorių sudaryta komisija, kuri iki 2010 m. gegužės 28-osios atrenka ir pristato geriausius darbus.

Finalistai kviečiami į finalinį konkurso etapą Klaipėdoje. Jo metu bus surengtas šių darbų pristatymas bei klausimų/atsakymų sesija. Finalo metu taip pat bus išrinkti ir paskelbti pagrindinių nominacijų nugalėtojai – „Už geriausią elektros prietaiso ar jo tobulinimo idėją“, „Už geriausią kompiuterinę programą“, „Už geriausią mokymo, mokymosi idėją“.

Svarbu ne tik išrastos idėjos praktiškumas, bet ir inovatyvūs požiūris į mums įprastus ir kasdienius daiktus. Visi geriausieji bus apdovanoti vertingais prizais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių