Parodos „Susitik su LSMU“ dalimi taps pirmą kartą rengiama diskusija su abiturientų tėvais

Šiandien ypač svarbu aukštosioms mokykloms, abiturientams, jų tėvams ir netgi seneliams kalbėtis, kokie, tikėtina, bus ateinantys mokslo metai, kam reikėtų pasirengti.

Jau netrukus, kovo 31 d., būsimųjų pirmakursių tėvai turės puikią progą aptarti visus svarbiausius studijų klausimus su Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) prorektoriumi studijoms prof. Kęstučiu Petrikoniu.

„Iki šiol tokių iniciatyvų, kaip pokalbiai su tėvais, LSMU nebuvo, nors tai – itin vakarietiška, pažangi, užsieniečių itin vertinama ryšio su studentų šeimomis forma. Universitetų atstovų susitikimai su stojančiųjų tėvais vyksta daugelyje užsienio šalių. Dėl tokių pokalbių neretai svetur keliauja ir lietuvių šeimos, siųsdamos savo vaikus studijuoti užsienyje. Pastebime, kaip aktyviai, renkant vaikui tinkamiausią studijų programą, miestą, universitetą, dalyvauja mūsų užsienio studentų tėvai, tad šiemet, kai nuotolinis bendravimas daugeliui prieinamas labiau bei įprastas, nutarėme šią pažangią bendravimo patirtį įdiegti universitete plačiau. Pasaulinė praktika rodo, kad šiandienos jaunuoliams svarbi tėvų parama. Neretai abiturientams reikia padėti pasirinkti, apsispręsti, juos motyvuoti, galbūt kartais ir „paspausti“, – pastebėjo LSMU prorektorius studijoms.

Profesoriaus diskusija su tėvais – kovo 29 – balandžio 1 dienomis vyksiančios nuotolinės studijų parodos „Susitik su LSMU“ dalis. Parodoje apie studijų aktualijas prorektorius prof. K. Petrikonis taip pat kalbės su abiturientais, o LAMA BPO atstovai aptars svarbiausius šių metų bendrojo priėmimo klausimus. Renginyje dalyvaus ir LSMU rektorius prof. Rimantas Benetis, kuris pasidalins savo įžvalgomis apie ateities studijas.

Studijų parodoje, apie kurią ELTA jau skelbė, esami ir būsimi abiturientai bei jų šeimos nariai galės susipažinti su visais LSMU fakultetais ir studijų programomis, pasikonsultuoti rūpimais klausimais su pasirinktu universiteto specialistu.

Pasak LSMU atstovų, renginyje bus aptarta, kodėl verta rinktis studijuoti Lietuvos sveikatos mokslų universitete, trumpai bus pristatyta kiekviena studijų programa, jos privalumai. Abiturientai išmoks įsivertinti, į kokias studijų programas jie galėtų įstoti. Taip pat sužinos, kokios šiandien absolventų galimybės Lietuvoje ir užsienyje, kokių savybių reikia turėti, pasirinkus vienas ar kitas studijas.

„Tai – dalykai, kurie svarbūs visiems. Abiturientams svarbu konkursiniai balai, egzaminų rezultatai, o štai tėvams ir netgi seneliams aktualu, ką vaikas gyvenime veiks. Tėvai, susidūrę su sveikatos sistema, jau mato jos galimybes ir perspektyvas, kurių galbūt dar neįžvelgia vaikai.

Todėl kviečiame į susitikimą ir senelius, kurie dažnoje šeimoje yra autoritetas, gali patarti, nukreipti, galbūt netgi paremti finansiškai. Juk renkant atžalai studijas, neretai renkasi ir drauge sprendžia kelios kartos, šeimų tarybos“, – kviesdamas į nuotolinį susitikimą abiturientų artimuosius, pažymi prof. K. Petrikonis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių