Parodoje – 4K vaizdas ir „Playstation“ virtualios realybės akiniai

Kalifornijoje pradėjo darbą viena svarbiausių pasaulyje elektroninių pramogų paroda, pavadinta „E3“. Jau pačią pirmą dieną savo sunkiąją artileriją parodė šios didelės ir  itin modernios pramonės milžinai – kompanijos „Sony“ ir „Microsoft“.

Los Andželo parodoje „Microsoft“ pristatė iškart net du žaidimų kompiuterius, kurie galės apdoroti ir parodyti itin didelės raiškos 4K vaizdą. Sparčiai tobulindama „Xbox“ konsolę kompanija parodė naują gerokai mažesnę ir plonesnę jos versiją už 300 dolerių bei smarkiai reklamavo Skorpiono projektą. Tai bus pats galingiausias „Xboxas“, skirtas vien ultra aukštos rezoliucijos 4K vaizdo žaidimams.

Be to „Microsoft“ atstovai bandė įtikinti į jų prezentacijas susirinkusius parodos lankytojus, kad pirkdami jų vaizdo žaidimų kompiuterius, jie iškart nušauna du zuikius, nes dabar visi šie žaidimai veiks ir asmeniniuose kompiuteriuose su nauja „Windows 10“ operacijų sistema. Tai, „Microsoft“ nuomone, padės išplėsti ir taip įspūdingą jų žaidimų kolekciją, nes jų kūrėjams nebereikės didelių papildomų pastangų pritaikant programas skirtingoms platformoms.

Tokioje situacijoje pagrindinio „Microsoft“ konkurento – žaidimų kompiuterius „Playstation“ gaminančio koncerno „Sony“ pranešimai, kad šioje parodoje nebus jokios 4K įrangos, turėjo gerokai nuvilti, bet „Sony“ Los Andžele metė gerokai stipresnę kortą. „Playstation“ padalinio vadovai paskelbė, kad jau šį rudenį Jungtinėse valstijose už 400 dolerių bus galima nusipirkti  pirmuosius „Playstation“ sukurtus virtualios realybės akinius. Turint omenyje, kad „Sony“ turi daug šiai revoliucinei erdvinio vaizdo technologijai sukurtų žaidimų, tai – didžiulis pranašumas prieš „Microsoft“, kuris planuoja padaryti kažką panašaus tik kitais metais.

„2016-ieji bus pirmieji virtualiosios realybės metai. Pagaliau atėjo laikas visiems pasidžiaugti virtualia realybe savo namuose. Mes turime duomenų apdorojimo ir grafikos galios kombinaciją, kuri jau yra 40-yje milijonų parduotų „PS4“, – sako „Sony“ atstovas Shawnas Laydenas.

Tiesa, tam, kad „Playstation“ virtualios realybės akiniai išnaudotų visas galimybes, dar reikės nusipirkti 100 dolerių kainuosiančius į galvos judesius reaguojančius jutiklius ir valdymo įrangą, bet po to bus galima visiškai atsijungti nuo nevirtualaus pasaulio. Elektroninių pramogų paroda Los Andžele veiks dar dvi dienas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių